ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σύρος: Αγωνία για τον 60χρονο που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο της Astra Zeneca

Κορονοϊός - Σύρος: Αγωνία για τον 60χρονο που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο της Astra Zeneca

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στο νησί της Σύρου, η είδηση για τον 60χρονο άνδρα, ο οποίος κατέρρευσε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του, μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 60χρονος άνδρας πραγματοποίησε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού το εν λόγω εμβόλιο της AstraZeneca , αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του, την ώρα που έπινε καφέ με έναν φίλο του έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο. Ο 60χρονος νοσηλεύεται πλέον στο Θριάσιο καθώς έγινε άμεση αεροδιακομιδή, το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαρτίου.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος εξήγησε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση του ασθενούς πρωτίστως από τους γιατρούς στη Σύρο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο 60χρονος άνδρας είχε ιστορικό με εγκεφαλικά επεισόδια κατά το παρελθόν.

«Έπειτα από επικοινωνία που είχα με το Κέντρο Υγείας της Σύρου με ενημέρωσαν πως, ο 60χρονος άνδρας αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά από δύο ώρες διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο άνδρας είχε ιστορικό με δύο εγκεφαλικά στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι δηλώνει άτομο από το οικογενειακό του περιβάλλον

Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του 60χρονου άνδρα, αναφέρουν πως η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή. Σύμφωνα με μια πρώτη ενημέρωση, το πρώτο 48ωρο κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο για την υγεία του, ενώ στην οικογένειά του επικρατεί έντονη ανησυχία καθώς οι πληροφορίες από το Θριάσιο νοσοκομείο έρχονται με το… σταγονόμετρο και όπως είναι λογικό η αγωνία τους έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την υγεία του δικού τους ανθρώπου.

Στο Syrospress.gr, μίλησε συγγενικό πρόσωπο λίγα λεπτά αφού έγινε το εριστατικό, ο Π.Δ. ανέφερε πως, δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουν πέσει και στις συνθήκες Covid 19 εποχής και όλα είναι πιο δύσκολα.

“Θα τα πούμε σε δεύτερο χρόνο παρακαλώ γιατί ο πατέρας μου δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουμε πέσει και πάνω στον covid κ εγώ είμαι μόνη μου μαζί του γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε κ οι δύο..”

Σύμφωνα με άλλη πηγή, του οικείου περιβάλλοντός του, σε 24 ώρες θα μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να γνωρίζουν για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μιας που σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος.

“Σε 24 ώρες θα ξέρουμε. Στην αρχή δεν κουνούσε τίποτα , στη συνέχεια λίγο το χέρι και μιλάει σπαστά..”

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 10:30 περίπου το πρωί της Παρσκευής, πραγματοποίησε το εμβόλιο -παρέμεινε σχεδόν όλο τον προβλεπόμενο χρόνο- στο κέντρο κι έφυγε οδηγώντας μηχανή προς την οικεία του στην περιοχή Ντελαγκράτσια.

“Ευτυχώς που δεν τον έπιασε στην οδήγηση αυτό. Μόλις μπήκε μέσα, πήγε να κάνει έναν καφέ και κατέρρευσε. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί η σύζυγος του και κάλεσε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό- ισχαιμικό κι όχι αιμορραγικό σύμφωνα με την αξονική που έγινε. Το ισχαιμικό δημιουργείται από θρόμβους. Και το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά συνδυάζουμε τα γεγονότα. “, είναι τα λόγια κοντινού του προσώπου που δε δίστασε όπως είναι λογικό να συνδυάσει τα δύο γεγονότα . Εμβολίου και άμεσου εγκεφαλικού. Στο ίδιο μήκος κύματος κι απόψεων κινούνται και ο αδερφός αλλά και ο γιος του άτυχου συμπολίτη μας.

Η ανησυχία ωστόσο δεν σταματάει εδώ αφού ολόκληρο το νησί έχει θορυβηθεί από το γεγονός μιας που δεν είναι η μόνη πιθανή περίπτωση παρενεργειών από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.