ΕΛΛΑΔΑ

Self Test: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι προσφορές - Αυτές είναι οι εταιρίες που συμμετέχουν

Self Test: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι προσφορές - Αυτές είναι οι εταιρίες που συμμετέχουν
InTime

Με τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο του φακέλου των προσφορών που υπέβαλαν συνολικά 30 εταιρείες προχωρά ο διαγωνισμός για τα self tests.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προμήθεια 10 εκατ. self tests προς την Ελλάδα με συνολικά 30 εταιρείες να υποβάλουν προσφορά.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αναλάβει να διενεργήσει τον έλεγχο των προσφορών προκειμένου στη συνέχεια να ληφθεί η απόφαση για την εταιρία που θα κληθεί να προμηθεύσει τη χώρα με τα self tests.

Οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές Απριλίου να ξεκινήσει η προσφορά self test μέσω των φαρμακείων ως εργαλείο για το επόμενο άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Δείτε την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα ονόματα των εταιριών που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό.

Την ανακοίνωση, υπογράφει ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά:

«Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκ. self-tests και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου».

Άμεσα η διαδικασία παράδοσης

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, από τις 30 εταιρίες που έχουν καταθέσει προσφορά μόνο 6-7 πληρούν όλα τα κριτήρια και θα έχουν τύχη στη διαδικασία που θα «τρέξει» από αύριο έτσι ώστε να προχωρήσει τάχιστα η ανάθεση του έργου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η παράδοση από την εταιρία που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να γίνει άμεσα. Σε χρονικό ορίζοντα επτά ημερών θα πρέπει να παραδοθούν τα 10 εκατ. ατομικά τεστ για τον κορονοϊό, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως από τις αρχές Απριλίου θα αρχίσει η δωρεάν διανομή τους μέσα από τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια. Θυμίζουμε πως κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να πάρει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διώρυγα Σουέζ: Έπιπλα, πρόβατα και πετρέλαιο σε 369 πλοία περιμένουν τη σειρά τους