ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος στο θρίλερ ομηρίας στην Κομοτηνή

Αίσιο τέλος στο θρίλερ ομηρίας στην Κομοτηνή

Περίπου δώδεκα ώρες κράτησε η ομηρία στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, καθώς μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο 52χρονος δράστης παραδόθηκε στις Αρχές και συνελήφθη.

Το θρίλερ που αναστάτωσε το πανελλήνιο έλαβε τέλος στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα οι ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας είχαν πείσει τον δράστη να αφήσει ελεύθερους του δύο άνδρες που κρατούσε.

Δώδεκα ώρες νωρίτερα ο Δημήτρης Μανίκας, ο οποίος είναι διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών είχε εισβάλει στο εργοστάσιο Helesi και είχε πυροβολήσει δυο ανθρώπους, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.Πρόκειται για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης Αθανάσιο Ανδριανόπουλο, που τραυματίστηκε στο λαιμό, στο χέρι και στα πλευρά, και τον υπάλληλο της εταιρείας Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ που πυροβολήθηκε στο πόδι.

OMHRIA1

Το χρονικό της ομηρίας

O Δημήτρης Μανίκας εισέβαλε στον εργοστάσιο Helesi στη Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, ο ίδιος εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση, από οποία είχε απολυθεί πριν από εννέα περίπου μήνες.

Κρατώντας στο χέρι μια καραμπίνα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο άτομα.

Ωστόσο, οι τραυματίες κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε βοήθεια.

Ο δράστης παρέμεινε μέσα κρατώντας ομήρους δύο άτομα, 64 και 51 ετών, υπάλληλους στην εταιρία HELESI.

OMHRIA2

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, οι Αρχές κατάφεραν να βγάλουν από πλαϊνή πόρτα και δύο γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.Ο 52χρονος ζητούσε τα φάρμακά του από το σπίτι, καθώς υποστήριζε πως έχει πρόβλημα υγείας.

Παράλληλα, απαιτούσε να του καταβληθεί το ποσό των 31.000 ευρώ, που είναι το ποσό της αποζημίωσης, που όπως ισχυρίζεται δεν είχε ακόμα λάβει, ενώ ζητούσε επίσης να προσέλθει στο εργοστάσιο ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, έτσι ώστε να τον επαναπροσλάβουν στην επιχείρηση.Αργά το βράδυ οι αστυνομικοί του πήγαν τα φάρμακά του, μιας και όπως λέει πάσχει από μελαγχολία.

OMHRIA3

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η συμπεριφορά του υπαλλήλου ήταν ανάρμοστη μέσα στο χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της τονίζεται πως: «Ο δράστης εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20-07-2000 έως την απόλυσή του την 31-08-2011 καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή, ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Τελικά, στις 00:40, ο 52χρονος πέταξε την καραμπίνα που κρατούσε και οι άνδρες των ΕΚΑΜ μπόρεσαν να πλησιάσουν και να τον συλλάβουν. Ήδη ο δράστης που αναστάτωσε με την πράξη του το πανελλήνιο, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ροδόπης.