ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Απίστευτες εικόνες! Εξαφανίστηκε… η θάλασσα στο Καρύδι

Χαλκιδική: Απίστευτες εικόνες! Εξαφανίστηκε… η θάλασσα στο Καρύδι

Η μοναδικής ομορφιάς παραλία στο Καρύδι της Σιθωνίας έχει... εξαφανιστεί!

Το φαινόμενο της άμπωτης συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, ενώ τις τελευταίες μέρες έγινε εντονότερο με αποτέλεσμα στην περιοχή να έχουν τραβηχτεί τα νερά τουλάχιστον 20 μέτρα.

Η ψιλή, χρυσή αμμουδιά στο Καρύδι έχει επεκταθεί κατά πολύ και από ΄κει που σκάει το κύμα, μπορεί κανείς να περπατήσει αρκετά προς τα μέσα, με τα νερά να φτάνουν ως τον αστράγαλο, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή του μήνα η θάλασσα υποχώρησε στη μισή χώρα.

Τι είναι η άμπωτη

Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Παλίρροια, στη κοινή ναυτική γλώσσα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού μίας μεγάλης λίμνης και κυρίως των θαλασσών. Η αλλαγή στην εικόνα της θάλασσας και της ακτής κατά την άμπτωτη και την παλίρροια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή.

Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ώρο (ακριβέστερα 24 ώρες 50' και 30") οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στην περιστροφή των ουρανίων σωμάτων αυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί και self test «ξεκλειδώνουν» την άρση των μέτρων: Πότε ανοίγουν μαγαζιά και σχολεία