ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα κινούμαστε ελεύθερα - Θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα;

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα κινούμαστε ελεύθερα - Θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα;

Μετακίνηση εκτός νομού: Οι συζητήσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων αλλά και της εστίασης έχουν ήδη αρχίσει, ενώ από το Σαββατοκύριακο αναμένονται αλλαγές στις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού ενόψει Πάσχα.

Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 2 Μαΐου, επομένως μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναγκαστικά θα υπάρξει μια απόφαση για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Για το ζήτημα μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εκτιμώντας ότι θα έχουμε «άνοιγμα Πάσχα».

«Δεν θα έχουμε Πάσχα όπως το περιμένουμε. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άνοιγμα Πάσχα. Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεκτικό τρόπο», είπε ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά δε με την εστίαση ο κ. Πατούλης τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ANT1 αναφέρθηκε στην επικείμενη χαλάρωση του lockdown και των μέτρων περιορισμού τονίζοντας «πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο».

Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. «Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δίνεται προτεραιότητα στο λιανεμπόριο ή στα σχολεία, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως σημασία έχει εάν καθυστερήσει το άνοιγμα κάποιας δραστηριότητας, να υπάρχει – όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα – στήριξη του κλάδου. Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως «σημασία έχει να προσφέρουμε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης» για να μη χάνουν την επαφή τους οι μαθητές με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Άφησε να εννοηθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς ανέφερε «όταν κάτι δεν είναι αποτελεσματικό το αλλάζουμε. όταν υπάρχουν αποστάσεις πρέπει να δίνεται μία λειτουργική λύση», ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πρώτα το λιανεμπόριο, μετά τα σχολεία – «Ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις, πίσω η εστίαση