ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Νεκρός 41χρονος από κορονοϊό

Πύργος: Νεκρός 41χρονος από κορονοϊό
Intime News

Ακόμη ένας ασθενής κατέληξε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrisnews.com πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική Covid στο Νοσοκομείο του Πύργου από τις 2 Μαρτίου.

Ο 41χρονος, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ από κορονοϊό είχε φύγει από τη ζωή και ο πατέρας του.

Η Ελλάδα ξεπέρασε το «φράγμα» των 8.000 νεκρών

Σημειώνεται ότι διπλό αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/03) στην Ελλάδα, καθώς τα κρούσματα της πανδημίας και οι διασωληνωμένοι έφτασαν σε νέο υψηλό.

Παράλληλα, οι 72 νέοι θάνατοι ανεβάζουν συνολικά τους νεκρούς από την πανδημία στη χώρα μας σε σε 8.017, με το 95.6% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν 4.340 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν στις 23 Μαρτίου με τις μολύνσεις να ανέρχονται σε 3.586.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η Αττική «σφυκτιά», καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 2.097 κρούσματα. Το κέντρο της Αθήνας «φλέγετται» με 535 κρούσματα, ενώ στον Πειραιά σημειώθηκαν 350 μολύνσεις. Υψηλότατα είναι τα δεδομένα σε όλους τους επί μέρους τομείς της Αττικής που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πανδημία.

Εξίσου σημαντικό φαίνεται πως είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα καταγράφηκαν 535 κρούσματα, ενώ και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά αυξημένα.

Έντονη ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση στην Κοζάνη, καθώς το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 167 κρούσματα. Στην Αχαΐα σημειώθηκαν 135 κρούσματα, ενώ στη Λάρισα καταγράφηκαν 125 μολύνσεις. Στο Ηράκλειο της Κρήτης σημειώθηκαν 92 κρούσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Αγκάθι» η χαλάρωση των μέτρων - Πώς θα ανοίξουμε με τόσα κρούσματα;