ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Διαμαρτυρία εργαζομένων σε Ευαγγελισμό και Άγιο Σάββα - Γεμάτες οι ΜΕΘ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Διαμαρτυρία εργαζομένων σε Ευαγγελισμό και Άγιο Σάββα - Γεμάτες οι ΜΕΘ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το πρωί της Τετάρτης για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαμαρτύρονται για την ανάκληση της απόφασης της απόλυσης του συνδικαλιστή και γιατρού Κώστα Καταραχιά, ενώ το σωματείο των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

«Δουλεύουμε χωρίς άδεια, εισπράτταμε τα χειροκροτήματα και τώρα εισπράττουμε τα χαστούκια της διοίκησης», αναφέρει η νοσηλεύτρια Covid-19 κυρία Καλούρη Άννα για τις συνθήκες που επικρατούν στον Ευαγγελισμό.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει, οι ΜΕΘ στο νοσοκομείο είναι γεμάτες και υπάρχουν αρκετοί ασθενείς διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση των εργαζομένων:

Διαμαρτυρία στην Ευελπίδων για την απόλυση του Κώστα Καταραχιά

Για τις 9 το πρωί της Τετάρτης στην Ευελπίδων ανανεώθηκε το «ραντεβού» των αλληλέγγυων στον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Κώστα Καταραχιά, του μοναδικού επικουρικού γιατρού του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, όπως καταγγέλλεται, με αποτέλεσμα την απόλυσή του από το ΕΣΥ.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο έχει προκηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (9π.μ. - 11π.μ.), σε συνέχεια του πολυήμερου αγώνα που δίνει ενάντια στην παραπάνω απόφαση, καλώντας σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, όπου καταθέτει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσης του συνδικαλιστή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις