ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πόλεμος» στα νοσοκομεία πριν το άνοιγμα - 230 εισαγωγές σε μία νύχτα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πόλεμος» στα νοσοκομεία πριν το άνοιγμα - 230 εισαγωγές σε μία νύχτα
Intime News

Αμείωτη παραμένει η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας - Δύσκολη μάχη στις εφημερίες

Συνθήκες απόλυτης ασφυξίας επικρατούν στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία σηκώνουν, όσο περνούν τα 24ωρα, όλο και μεγαλύτερο βάρος εξαιτίας της πανδημίας με τους ασθενείς COVID να συρρέουν κατά εκατοντάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής έφτασαν τις 230 το βράδυ της Τρίτης (30/03).

Την ίδια ώρα, εν αναμονή της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων και τις εισηγήσεις τους σχετικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το απόγευμα της Τρίτης (30/03) ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, με 4.340 κρούσματα.

«Η πανδημία δεν κάμπτεται», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην Αττική.

Όπως προειδοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στην Αττική είναι «τρομακτικά πιεσμένη», ενώ πιέσεις αρχίζουν να εμφανίζονται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία «που ακολουθούν με διαφορά τριών εβδομάδων».

Όσον αφορά στις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν, ο κ. Εξαδάκτυλος παρατήρησε ότι η απόφαση για τα σχολεία είναι πιο δύσκολη σε σχέση με το λιανεμπόριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις