ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: H ΓΓ του υπουργείου Παιδείας εξηγεί το σύστημα με τα self test

Σχολεία – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: H ΓΓ του υπουργείου Παιδείας εξηγεί το σύστημα με τα self test
INTIME

Για τα self test και το πώς θα γίνονται από μαθητές ενόψει του ανοίγματος των σχολείων μίλησε στο Newsbomb.gr η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Όπως είπε η κυρία Γκίκα στο Newsbomb.gr οι λεπτομέρειες για τα self test σε μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω θα ανακοινωθούν «το αργότερο την Παρασκευή».

Σύμφωνα με την ίδια αυτό που είναι ακόμα προς μελέτη είναι το ποιος θα είναι αυτός που θα προσκομίζει στο σχολείο την βεβαίωση ότι το self test διεξήχθη και είναι αρνητικό.

H πρόταση που υπάρχει είναι να φέρνουν τα παιδιά τη βεβαίωση που θα έχουν υπογράψει οι γονείς τους.

«Πρέπει να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και γνωρίζουμε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνος» προσθέτει η κυρία Γκίκα.

Η ίδια διευκρίνισε, επίσης, πως όποια παιδιά βγαίνουν θετικά στα self test, που θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, «δεν θα έρχονται στο σχολείο και θα μένουν στο σπίτι τους» προσθέτοντας ότι θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τα παιδιά με θετικό στον κορονοϊό self test θα προβλέπεται η δήλωση του αποτελέσματος σε ειδική πλατφόρμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα ακολουθούνται όσα ισχύουν ήδη σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή βρίσκεται νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείου Παιδείας να κάνει υποχρεωτικά τα self test, τα οποία η Νίκη Κεραμέως έχει αποκαλέσει σημαντικό βοηθητικό εργαλείο για την επανέναρξη των μαθημάτων με φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες.

Την ίδια ώρα παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της ότι μόλις 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση