ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού στους μαθητές για να μπουν στις αίθουσες

Σχολεία: Υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού στους μαθητές για να μπουν στις αίθουσες

Τη δυνατότητα να υπάρξει απόφαση για υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού στους μαθητές προβλέπει διάταξη που εισήχθη στη Βουλή προς ψήφιση

Η διάταξη που αφορά το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνεται στο νομοσχεδίο-«σκούπα» που κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας στη Βουλή αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη διάταξη «προβλέπεται η δυνατότητα να οριστεί, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται διά ζώσης, η προηγούμενη υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζομένους».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα self test είναι ένα καθοριστικό βοηθητικό εργαλείο προκειμένου να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία.

Τα self test εξάλλου και το πότε θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία προκειμένου να τα προμηθεύονται οι πολίτες δωρεάν με το ΑΜΚΑ τους, φαίνεται ότι επηρεάζει και το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας, όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως, είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με δεδομένο ότι οι δύο βαθμίδες αυτές έμειναν κλειστές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ υπάρχει και ο παράγοντας Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η πρόταση που κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας είναι να ανοίξει στις 12 Απριλίου η Γ΄ Λυκείου και να ακολουθήσουν 2-3 ημέρες μετά οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείων και Γυμνασίων.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν είτε μια εβδομάδα μετά, στις 19 Απριλίου, είτε και μετά το Πάσχα δεδομένου ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 26 Απριλίου με την Νίκη Κεραμέως να έχει ξεκαθαρίσει ότι μαθήματα μέσα στην περίοδο του Πάσχα δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε μια παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο με στόχο να είναι ακόμα μεγαλύτερο το διάστημα της φυσικής παρουσίας των μαθητών στις τάξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000