ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000

Κρούσματα σήμερα: Ίσως μιλάμε και για την χειρότερη μέρα της πανδημίας της χώρας μας... Τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα τρομάζουν.

Για «μαύρο» ρεκόρ κάνουν λόγο οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη (30/03).

Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή, στις 11 το πρωί τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000, ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για τη χειρότερη μέρα από την αρχή της πανδημίας.

Ίσως μάλιστα, δούμε τις νέες μολύνσεις Covid-19 να ξεπερνούν και τις 4.000. Όλα δείχνουν πάντως ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ. Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν στις 23 Μαρτίου με τις μολύνσεις να ανέρχονται σε 3.586.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στην Αθήνα είναι οι δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Καπραβέλου ο οποίος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως «δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη».

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων έρχεται μία μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπου αναμένεται να εισηγηθούν χαλάρωση των περιορισμών.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι η σκέψη είναι η άρση των περιορισμών στην μετακίνηση από δήμο σε δήμο να γίνει από το προσεχές Σαββατοκύριακο ενώ στην ίδια λογική εντάσσεται και η σχεδόν ειλημμένη απόφαση για περιορισμό της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 10 το βράδυ αντί για τις 9 το βράδυ που ισχύει σήμερα.

Πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν νωρίτερα στο Newsbomb.gr, είναι να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο έναντι των σχολείων.

Αυτό που, ωστόσο, δεν έχει «κλειδώσει» είναι το πώς θα γίνει η επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν εφαρμοστεί click away, click in shop ενώ στο διάστημα του lockdown αναπτύχθηκε και η πλατφόρμα για SMS στο 13032 που προβλέπει χρονικό «κόφτη».

Όσον αφορά τα σχολεία οι πληροφορίες του Newsbomb.gr είναι ότι σε πρώτη φάση θα επανέλθουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ Λυκείου, στις 12 Απριλίου, για να ακολουθήσουν λίγες ημέρες αργότερα και αφού εξεταστεί το «αποτύπωμα» της επιστροφής στις αίθουσες, οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων των Λυκείων και των τριών τάξεων των Γυμνασίων.

Αντίθετα η επιστροφή των μαθητών των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων φαίνεται να καθυστερεί και να μεταφέρεται για μετά το Πάσχα δεδομένου ότι στις 26 Απριλίου ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Με αυστηρά μέτρα το λιανεμπόριο, ανοίγει η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, πιο πίσω τα σχολεία