ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Πάνω από 3.000 οι νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Πάνω από 3.000 οι νέες μολύνσεις

Υψηλός θα είναι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ωστόσο χαμηλότερα από το χθεσινό ρεκόρ των 4.340.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι μολύνσεις αναμένεται να κυμανθούν στο επίπεδο των 3.200 – 3.500. Oι επιστήμονες εκτιμούν πως και τις επόμενες ημέρες το ιικό φορτίο στη χώρας μας θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς η κυριαρχία των μεταλλάξεων έχει αυξήσει σημαντικά τη μεταδοτικότητα.

Την εκτίμησή του ότι δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας εξέφρασε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να κάνει μια εφιαλτική πρόβλεψη για ακόμη περισσότερα κρούσματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε «αν κάνουμε το λάθος και “ανοίξουμε” στις 5 Απριλίου τα κρούσματα θα ξεπεράσουν το σημερινό αριθμό. Αν ανοίξουμε στα μέσα Απριλίου τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα δούμε σιγά – σιγά μια αποκλιμάκωση». Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή την στιγμή με 4.500 κρούσματα περίπου αν γίνει η αναγωγή σε καθημερινή βάση τα ενεργά κρούσματα που προστίθενται φτάνουν περιπου τα 14.000».

Εν τω μεταξύ διατηρείται η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι εισαγωγές ασθενών ξεπέρασαν το βράδυ της Τρίτης τις 220.

Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης για την κατάσταση στα νοσοκομεία δήλωσε ότι υπάρχει πίεση πολύ μεγάλη και προέβλεψε πως «η πίεση θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες η πίεση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση