ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου «έδειξε» η Πελώνη

Άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου «έδειξε» η Πελώνη

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για το άνοιγμα των σχολείων και την τακτική των self test

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με την προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ», είπε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα γίνουν οι διευκρινίσεις για τα self test και το πώς θα χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές για την επιστροφή τους στα σχολεία.

Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία προμήθειας και χορήγησης των self test μπαίνει στην τελική ευθεία με τους ειδικούς αλλά και το υπουργείο Παιδείας να έχουν χαρακτηρίσει τα τεστ αυτά ως απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη, το άνοιγμα των σχολείων θα είναι το ένα από τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή τα σχολεία που θα ανοίξουν πρώτα θα είναι τα Λύκεια.

Εξηγώντας γιατί θα συμβεί αυτό η κυρία Μακρή είπε πως «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία».

Τα Λύκεια «έδειξε» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη όπου ανακοίνωσε ότι «αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν τα self test κατά προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά».

Στο θέμα των self test αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ο οποίος δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι προκρίνεται, όπως φαίνεται, η υπεύθυνη δήλωση του γονέα την οποία θα χρειάζεται να έχει το παιδί πηγαίνοντας στο σχολείο κάθε Δευτέρα, και στην οποία θα αναγράφεται ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Μεσογείων: Σκοτώθηκε εικονολήπτρια του «Καλημέρα Ελλάδα» - Συντετριμμένος ο Παπαδάκης