ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Κατά προτεραιότητα τα self test στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και τους εκπαιδευτικούς

Μητσοτάκης: Κατά προτεραιότητα τα self test στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και τους εκπαιδευτικούς

Στο θέμα των self test και της χορήγησής τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν τα self test κατά προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά».

«Ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα αλλά το ΕΣΥ αντέχει και θέλω να ευχαριστήσω γιατρούς και νοσηλευτές ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής»

Όσον αφορά τις αποφάσεις για τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το lockdown, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής που θα λάβουν υπόψη από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και από την άλλη ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση και τα μέτρα δεν τηρούνται όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις αφού τους ακούσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «καλό νέο» ότι «τις τελευταίες ημέρες είδαμε μια ισορροπία στη σχέση εισιτηρίων εξιτηρίων στα νοσοκομεία».

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι «η επιχείρηση Ελευθερία προχωράει ταχύτατα, δυστυχώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα εμβόλια καθώς είναι γνωστό ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην παράδοση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

«Από τον Απρίλιο που θα έχουμε περισσότερα εμβόλια θα μπορέσουμε να χτίσουμε πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομίας και δραστηριότητας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διεμήνυσε, τέλος, ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας θα πρέπει να τηρούνται προσθέτοντας ότι «και όταν αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε πιο κανονικούς ρυθμούς θα μας συνοδεύουν τα μέτρα μέχρι να έχουμε εμβολιάσει πάνω από το 50% του πληθυσμού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση