ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα – Στο 6,8% ο δείκτης θετικότητας

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα – Στο 6,8% ο δείκτης θετικότητας
Intime News

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και κάποια νησιά, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 27.000, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Επίσης, έκανε λόγο για αύξηση 28% στα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συμπρωτεύουσα έχει περίπου 2.000 ενεργά κρούσματα. Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα - σύμφωνα με την ίδια - είναι στο 6,8%.

Τόνισε δε ότι "έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση της κατάστασης" και αναφέρθηκε στην στην σημασία του εμβολιασμού στην μάχη κατά της πανδημίας.

Χαλάρωση lockdown

Σε σχέση με την χαλάρωση του lockdown, τόνισε ότι έγινε για να «μετατοπιστεί» η δραστηριότητα των πολιτών έξω από τα σπίτια.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και ειδικά για σωστή χρήση της μάσκας.

Self tests

Μιλώντας για τη σημασία των self tests ανέφερε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία όλων μας με την επερχόμενη χαλάρωση των μέτρων. "Tο καλοκαίρι, τα self tests θα αποτελέσουν το εργαλείο ώστε να συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες", ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.080 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 72 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 753 οι διασωληνωμένοι