ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο: Τι ισχύει για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο για αγορές

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο λόγω αγορών
InTime

Lockdown: Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται για άθληση τα Σαββατοκύρια, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, να απαντά για το τι ισχύει σχετικά με τις αγορές των πολιτών σε διαφορετικό Δήμο από αυτόν της κατοικίας τους μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Από το Σάββατο (03.04), θα επιτρέπεται στους πολίτες να μετακινούνται σε διαφορετικό Δήμο, από αυτόν της κατοικίας τους, με το όχημα τους έτσι ώστε να αθληθούν ή να περπατήσουν σε εξωτερικούς χώρους όπως έχει ανακοινωθεί από την Τετάρτη (31.03). Η μετακίνηση αυτή θα επιτρέπεται είτε για οικογένειες είτε για ομάδες το πολύ μέχρι τρία άτομα και θα αφορά τα Σαββατοκύριακα.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή (02.04), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ρωτήθηκε για το αν θα μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν σε διαφορετικούς Δήμους και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους. Άλλωστε, από τη Δευτέρα (05.04) ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο και είναι πιθανό αρκετοί πολίτες να θελήσουν να κάνουν τις αγορές τους σε καταστήματα που δεν είναι στον Δήμο της κατοικίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις για να κάνουν οι πολίτες τα ψώνια τους, τηρώντας πάντα τα σχετικά μέτρα για τον χρονικό περιορισμό των τριών ωρών, τα ραντεβού για το click in shop και το click away και πάντα μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας όπου κατοικεί ο καθένας.

Για την Αττική, συγκεκριμένα, εξήγησε πως το μέτρο αφορά όλη την Περιφέρεια και όλους τους Δήμους, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα που περιλαμβάνει περαιτέρω μικρότερες ενότητες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Από την Τετάρτη στα φαρμακεία - Σε ποιους θα διατεθούν πρώτα, η σειρά προτεραιότητας