ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Άνοιγμα Βατερλώ» - Με γεμάτες ΜΕΘ, λάθος η χαλάρωση του lockdown

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Άνοιγμα Βατερλώ» - Με γεμάτες ΜΕΘ, λάθος η χαλάρωση του lockdown

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για λάθος στρατηγική η οποία οδήγησε στα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr, o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. 

«Πάμε σε ένα “άνοιγμα Βατερλώ”, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας. Επιπλέον οι μέθοδος “ακορντεόν” που ακολουθήθηκε ήταν λάθος στρατηγική η οποία δημιούργησε μεγάλες… εκρήξεις στη πανδημία. Το λάθος που κάναμε ήταν ότι δεν “κυνηγούσαμε” τα κρούσματα αλλά την οικονομία».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, την κατάσταση στη χώρα.

«Δεν είναι δυνατόν να επικρατεί αυτή η κατάσταση στις ΜΕΘ σήμερα και να κάνουμε το… κοροόιδο. Αυτό αποτελεί λάθος αντίληψη. Αυτή την στιγμή ήμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Θα έπρεπε λοιπόν να περιμένουμε την κάμψη για να πάμε σε χαλάρωση του lockdown. Κατά την γνώμη μου μια σωστή ημερομηνία θα ήταν η 15η Απριλίου», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος

Σε σχέση με τα self test ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι «θα έχουν πολλά προβλήματα στην εφαρμογή τους».

Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ

Για ένα ακόμα 24ωρο, ανακοινώθηκαν πάνω από 3.000 κρούσματα στην Ελλάδα. Ο πλέον ανησυχητικός δείκτης, όμως, είναι αυτός των διασωληνωμενών που παραμένουν πάρα πολλοί κι αυτό σημαίνει αφόρητη πίεση για το σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (02.04) ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ πως 753 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ όλης της χώρας, ενώ δυστυχώς άλλοι 72 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού.

Η Αττική εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς για ένα ακόμα 24ωρο ήταν η «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων με 1.383. Έντονη, ωστόσο, είναι η ανησυχία και για τη Βόρεια Ελλάδα, αφού η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης διαρκώς επιβαρύνεται, έχοντας καταγράψει 350 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ και στην Κοζάνη υπάρχει ανάλογο πρόβλημα. Στα «κόκκινα» είναι και η Αχαΐα αλλά και αρκετά ακόμα αστικά κέντρα της χώρας.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Η επιδημιολογική εικόνα της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021Newsbomb.gr

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που ανακοινώθηκε προκαλεί προβληματισμό. Ευχή όλων είναι να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, πλην όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα και η χώρα εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτική πίεση από τον κορονοϊό, με το σύστημα υγείας καθημερινά να «στενάζει» και να λειτουργεία στα όρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.080 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 72 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 753 οι διασωληνωμένοι