ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού - Ίσως και πάνω από 800 διασωληνωμένοι

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού - Ίσως και πάνω από 800 διασωληνωμένοι

Αναφορικά με τους διασωληνώμενους ασθενείς η κα Γκάγκα ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν απέκλεισε να ξεπεράσουν ακόμα και τους 800.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα με την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, να χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη από την αρχή του ξεσπάσματος. Σε αυτό το χρονικό σημείο και μετά από μια μακρά περίοδο αυστηρού lockdown που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την κούραση του πληθυσμού, έρχεται να προστεθεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις «βαλβίδες εκτόνωσης» οι οποίες σε πρώτη φάση θα ενεργοποιήσουν την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις μιλώντας στο Newsbomb.gr, και τονίζοντας ότι αυτή τη χρονική στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται υπό πίεση όμως κανένας πολίτης δεν έχει μείνει χωρίς παροχή βοήθειας, «κάνουμε ότι χρειάζεται, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να μην έχουμε μεγάλη μετάδοση», υπογραμμίζοντας ότι τα νοσοκομεία μπορούν να αντέξουν την πίεση.

Αναφορικά με τους διασωληνώμενου ασθενείς η κα Γκάγκα ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν απέκλεισε να ξεπεράσουν ακόμα και τους 800, «δεν είναι δύσκολο γιατί οι άνθρωποι που είναι στις μονάδες συνήθως μένουν για πολλές ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην ερώτηση για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σάββατο σε όλη την χώρα, η καθηγήτρια ανέφερε ότι αυτές προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους, τονίζοντας ότι τα αρνητικά αποτελέσματα -αν υπάρξουν- θα φανούν την επόμενη εβδομάδα.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αύξηση κρουσμάτων η κα Γκάγκα ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, «περιμένουμε αυτή την εβδομάδα που ανοίγει και η διαδημοτική μετακίνηση, το πρόβλημα εντοπίζεται κατά πόσο βλέπουμε ο ένας τον άλλον ότι αν θα μπούμε στα μαγαζιά».

Μιλώντας για την Αττική, ανέφερε ότι «είναι η πιο πολυπληθής περιοχή στην Ελλάδα και τα πράγματα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν αν κάτι δεν πάει καλά αυτό μας φοβίζει πολύ». Σύμφωνα με την κα Γκάκγκα η Αττική τα είχε πάει καλά όλο το διάστημα της πανδημίας, όμως ο τελευταίος μήνας δεν ήταν τόσο καλός, «ελπίζω να σταματήσει εδώ η διασπορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έγινε από τις πρώτες χώρες που θα διαθέσει στον γενικό πληθυσμό δωρεάν self test, όμως πολλοί αμφισβητούν κατά πόσο θα βελτιώσουν την κατάσταση. Στο θέμα αυτό η καθηγήτρια ήταν ξεκάθαρη λέγοντας ότι «θα βοηθήσουν καθώς θα κρατήσουν σπίτι αυτούς που θα δουν ότι είναι θετικοί και θα ζητήσουν νωρίτερα βοήθεια», υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «θα προλάβουμε πράγματα, θα βοηθήσουν πολύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.