ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καλπάζει» η πανδημία στη χώρα - Τρομάζει ο δείκτης θετικότητας

Κορονοϊός: «Καλπάζει» η πανδημία στη χώρα - Τρομάζει ο δείκτης θετικότητας

Κορονοϊός: Αν και από το Σαββατοκύριακο έγιναν τα πρώτα βήματα χαλάρωσης στη χώρα τόσο στις μετακινήσεις όσο και στο άνοιγμα των καταστημάτων, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι ο φονικός ιός είναι εδώ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένα τέταρτο κύμα που θα ήταν καταστροφικό για όλους τους τομείς.

Η επιμονή του κορονοϊού φαίνεται σε καθημερινή βάση, τόσο από τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και από τους «σκληρούς» δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ 759 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ σε 24 ώρες 73 άνθρωποι έχασαν την «μάχη» με τον κορονοϊό.

Αν και τα κρούσματα σήμερα ήταν μειωμένα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, τα τεστ που διενεργήθηκαν την Κυριακή ήταν σαφώς λιγότερα.

Ο κορονοϊός επιμένει

Συγκεκριμένα λοιπόν σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.866 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων προκύπτει μετά τη διενέργεια 16.333 τεστ. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας σήμερα βρίσκεται στο 11,4%. Μάλιστα, χθες το ποσοστό βρισκόταν στο 8,39%.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα (29/3) είχαν γίνει 15.607 έλεγχοι, είχαν επιβεβαιωθεί 1.724 νέα περιστατικά του ιού με τη θετικότητα να βρίσκεται στο 11,05%.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο συναγερμού για τις αρχές βρίσκεται στο 4%, με τον δείκτη θετικότητας της χώρας μας να είναι σχεδόν 3 φορές πάνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη