ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αγωνία για τα νοσοκομεία - Παραμένει η πίεση, κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Κορονοϊός: Αγωνία για τα νοσοκομεία - Παραμένει η πίεση, κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Κορονοϊός: Διατηρείται η αγωνία και η αβεβαιότητα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με την πίεση να αυξάνεται σημαντικά.

Καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρό, τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 27.000, ενώ οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται στους 5.100.

Παράλληλα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, οι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής ξεπέρασαν για πρώτη φορά, την Κυριακή, τους 400 και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 75 από αυτούς νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη οι μολύνσεις την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 28% και σύμφωνα με τος εκτιμήσεις των ειδικών τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.000.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από τους 107 στους 120.

Σημειώνεται πως σήμερα μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εκπονήσουν σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της πόλης.

Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα και στην Αχαΐα, με το ιιικό φορτίο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και την πληρότητα στις ΜΕΘ να αγγίζει το 95%.

Αλλά και η Κοζάνη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς τα κρούσματα παρουσίασαν τρομακτική αύξηση κατά 97% την τελευταία εβδομάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία του νόμου να είναι πλήρεις.

Για την Κοζάνη μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου λέγοντας πως, «αν θέλουμε να ανοίξουμε, πρέπει να προσέχουμε. Δείτε την Κοζάνη, ήταν στο «κόκκινο» πριν καιρό και τώρα επανήλθε στο «κόκκινο», δεν πρέπει να χαλαρώνουμε τελείως».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.