ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε και το αίτημα εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε και το αίτημα εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας

Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης κατά της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη, αποφάσισε με βούλευμα τούτο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου, κρίνοντας πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού ήταν σύννομες. Μάλιστα, αποφάνθηκαν ότι ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης, παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μερολειψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση, όπως κρίθηκε, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.

Τι έλεγε στην αίτηση εξαίρεσης

Στην αίτηση εξαίρεσης, που είχε υποβάλλει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ζητούσε την αλλαγή ανακριτή στην υπόθεση του, επικαλούμενος τρεις λόγους.

Ο πρώτος λόγος αφορούσε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Όπως εξηγούσε στο δικόγραφο: «Aπό τη μελέτη της δικογραφίας προέκυπτε ότι η προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση ήταν ημιτελής, καθώς είχαν παραλειφθεί ουσιώδεις προανακριτικές ενέργειες και ιδίως η κλήση μου σε παροχή εξηγήσεων, μολονότι την είχα αιτηθεί, πράγμα που σήμαινε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης δεν ήταν αποτέλεσμα ανεπάρκειας των υπερασπιστικών μου θέσεων, αφού δεν είχα κληθεί να λάβω γνώση των σε βάρος μου καταγγελιών και να τις αντικρούσω».

Μάλιστα, κατά τον σκηνοθέτη έπρεπε η ανακρίτρια «να ελέγξει από το internet αν εκείνη την ημέρα υπήρχε παράσταση στην Επίδαυρο, την οποία να σκηνοθετώ εγώ. Αν το είχε πράξει, θα διαπίστωνε ότι την 9.8.2015 δεν υπήρχε παράσταση στην Επίδαυρο και ότι το 2015 δεν σκηνοθέτησα ούτε συμμετείχα σε κάποια παράσταση στην Επίδαυρο». Στα αιτήματα του συγκαταλέγεται και η διενέργεια αυτοψίας στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, που σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ο δεύτερος λόγος εξαίρεσης, σύμφωνα πάντα με την αίτηση, αφορούσε στην μη ικανοποίηση των αιτημάτων που είχε υποβάλλει, τόσο για τη διενέργεια αυτοψίας, όσο και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τα θύματα. Τέλος, ο κ. Λιγνάδης ζητούσε την απομάκρυνση της ανακρίτριας από την υπόθεση επειδή δεν είχε -όπως καταγγέλει- πρόσβαση στη δικογραφία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να