ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν σε συγκεντρώσεις τον λαό της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν σε συγκεντρώσεις τον λαό της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης να συγκεντρωθεί στις εισόδους των νοσοκομείων της πόλης για να διαδηλώσει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία.

Χαρακτηριστικά η ΕΝΙΘ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Καλούμε τους υγειονομικούς και τον λαό της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα σωματεία τους, να οργανώσουν και να συμμετέχουν σε πολύμορφες συμβολικές κινητοποιήσεις, στις πύλες των νοσοκομείων την Τετάρτη 7/4, παγκόσμια μέρα για την υγεία».

«Καλούμε την Τετάρτη 7/4 σε στάση εργασίας 08:00-11:00 και συμμετοχή σε κεντρική κινητοποίηση στις 9:00 στην πύλη του Ιπποκρατείου, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σε όποιο νοσοκομείο ληφθεί απόφαση από το σωματείο εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σήμερα Τρίτη, 6 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν 622 νέα κρούσματα κορονοϊού και η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της πόλης είναι οριακή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το ίδιο σωματείο καλούσε τους Θεσσαλονικείς να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τότε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, είχε ζητήσει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί πιθανή τέλεση αδικήματος από την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα υγείας

Με πληροφορίες από thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις