Τι αποκάλυψε ο «κοριός» - «Γίνεται χαμός - Παντού ποντίκια»

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η αποκαλυπτική δικογραφία που «καίει» τον έμπορο «super car» της Κηφισιάς

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η αποκαλυπτική δικογραφία που «καίει» τον έμπορο «super car» της Κηφισιάς

Αποκαλυπτικές συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος, που έστηναν εικονικές κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζήτησαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών από τον Εισαγγελέα, με στόχο να συλλέξουν στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Έτσι, αποκρυπτογράφησαν το γλωσσάρι της οργάνωσης, με πρωταγωνιστή γνωστό έμπορο αυτοκινήτων της Κηφισιάς που μπήκε στο μικροσκόπιο και των οικονομικών υπηρεσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο έμπορος αυτοκινήτων, που φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως αρχηγός του κυκλώματος, χρωστάει στην εφορία 657.000 ευρώ, ενώ για τα οικονομικά έτη 2014, 2018 και 2019 υπέβαλε μηδενική δήλωση εισοδήματος. Και αυτό την ώρα που η επιχείρηση που διαχειρίζεται μαζί με τη σύζυγό του διαθέτει, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στόλο οχημάτων αξίας μεγαλύτερης του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο γνωστός έμπορος χρωστούσε, όπως προέκυψε από τις απομαγμνητοφωνημένες συνομιλίες, χρήματα, ακόμα και σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων που αποσυναρμολογούσε τα υπερπολυτελή οχήματα, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τα… χρωστούμενα.

«Ο… μου είπε ότι θα μου δώσει 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο που λύσαμε αλλά δε μου τα έχει δώσει ακόμα», ακούστηκε να λέει στο τηλέφωνο, σε συνομιλία του με άγνωστο άτομο. Οι φανοποιοί και οι μηχανικοί που συνεργάζονταν με το κύκλωμα αφαιρούσαν χειρουργικά τα ανταλλακτικά, χωρίς να προκαλούν φθορές στα αυτοκίνητα, με σκοπό να πουλήσουν τα ανταλλακτικά.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κινητά-σκιές που ανήκαν σε αχυρανθρώπους, όπως και εφαρμογές του διαδικτύου που παρέχουν κρυπτογράφηση. Από τις επικοινωνίες τους στα κανονικά τους τηλέφωνα, προέκυψε ότι όταν έλεγαν «σούπερ μάρκετ» αναφέρονταν σε συνεργείο αυτοκινήτων, «δουλειά» ήταν η αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτου, «πασσάς» ήταν ιδιοκτήτης συνεργείου, ενώ «ποντίκια» ήταν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί άκουγαν τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος ακόμα και λίγα λεπτά πριν τη σύλληψή τους, όταν αγχωμένοι έβλεπαν κάτω από τα σπίτια τους άντρες της Ασφάλειας.

Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω διάλογος που περιέχεται στη δικογραφία της υπόθεσης:

Μηχανικός Ι.Χ.: Τι γίνεται;

Άγνωστος: Έξω γίνεται χαμός; Παντού ποντίκια.

Μηχανικός Ι.Χ.: Τη γ…, παντού ποντίκια.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε μία Ferrari, η οποία είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις 19 Δεκεμβρίου 2020, στον ίδιο δρόμο της Μεταμόρφωσης, όπου εγκαταλείφθηκε η υπερπολυτελής Bentley για την οποία γνωστός γιατρός δήλωσε κλοπή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι έξι συλληφθέντες πέρασαν το πρωί της Δευτέρας το κατώφλι του Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες σε βάρος τους να αφορούν στα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης άνω των 120.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή την Πέμπτη.

Στο μικροσκόπιο η σύζυγος

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε και η σύζυγος του γνωστού εμπόρου αυτοκινήτων της Κηφισιάς.

Η 38χρονη για τα οικονομικά έτη 2013, 2014 και φορολογικά έτη 2014 έως το 2019 έχει υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Το σύνολο των εισοδημάτων όλων των ανωτέρω ετών είναι 67.453 ευρώ, ενώ το 2014 δεν δήλωσε εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή.

Όσον αφορά στον γιατρό που εμπλέκεται στην υπόθεση, η δικογραφία αναφέρει:

«Πιθανολογείται ότι επιλέχθηκε ο χώρος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως τόπος σκηνοθετημένης κλοπής καθόσον το χρονικό διάστημα από τις πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου 2021 έως τις βραδινές ώρες της 25ης Φεβρουαρίου 2021 ο εν λόγω κατηγορούμενος βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ η κλοπή του αυτοκινήτου και οι αναζητήσεις από τις Αρχές, ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες της 25ης Φεβρουαρίου 2021 κατά την επιστροφή του από το ταξίδι και αφού το όχημα είχε αποσυναρμολογηθεί και εγκαταλειφθεί στο σημείου που βρέθηκε. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε να μην κινήσει υποψίες για τη συμμετοχή του και παράλληλα εξασφάλισε και την άνετη μεταφορά του κουφαριού από το αυτοσχέδιο συνεργείο, αφού μέχρι τη στιγμή που εγκαταλείφθηκε δεν αναζητούνταν. Η κλοπή καταγγέλθηκε στις 21.40 ώρα της 25ης Φεβρουαρίου 2021 και το κουφάρι –σασί- της Bentley εγκαταλείφθηκε την 21.23 ώρα της ίδιας ημέρας».

Τα βίντεο που «καίνε»

Δύο βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος, που έστηνε εικονικές κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, δημοσίευσε το newsbomb.gr.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται άντρας από τη Βουλγαρία να περπατάει στο πάρκινγκ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία ανοίγει τη Bentley, που είχε σταθμευθεί στο σημείο από γνωστό γιατρό γυναικολόγο που ταξίδευε για την Αλβανία.

Το δεύτερο βίντεο - ντοκουμέντο, δείχνει τα μέλη του κυκλώματος να μεταφέρουν με τρέιλερ τη Bentley σε ερημική περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου και τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Νωρίτερα την είχαν μεταφέρει σε αποθήκη στην ίδια περιοχή, όπου την αποσυναρμολόγησαν για να πουλήσουν τα ανταλλακτικά. Για το αυτοκίνητο είχε δηλώσει κλοπή γιατρός, μέλος του κυκλώματος, με στόχο να πάρει από την ασφαλιστική εταιρία αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρωταγωνιστής του κυκλώματος είναι γνωστός έμπορος «super car» που έχει «βαρύ» πελατολόγιο που περιλαμβάνει δεκάδες επωνύμους.

Από την αντιπροσωπεία του στην Κηφισιά έχουν περάσει γνωστά ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης, τα οποία τον εμπιστεύονταν για την αξιοπιστία των πολυτελών οχημάτων που εμπορευόταν (Ferrari, Porsche, Bentley).

Μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ήταν στο όνομα της συζύγου του, ενώ στενός του φίλος ήταν γιατρός που στο παρελθόν έχει υπάρξει πολιτικό στέλεχος μεγάλου κόμματος. Η ιστορία έχει στο επίκεντρο μία υπερπολυτελή Bentley.

Το newsbomb φέρνει στο φως τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό που συνέταξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών που συνέλαβαν έξι άτομα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Φεβρουάριο εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας του Αεροδρομίου γνωστός γιατρός γυναικολόγος, ο οποίος κατήγγειλε ότι του έκλεψαν την Bentley από το χώρο στάθμευσης Ρ1 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το διαβιβαστικό αναφέρει: «Στην κατάθεση του δήλωσε ότι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ, από την εταιρία του εμπόρου αυτοκινήτων με έδρα την Κηφισιά, με τον οποίο συνδεόταν φιλικά και συνήθιζε επί σειρά ετών να αγοράζει και να πουλά οχήματα από την εταιρία του. Ο γιατρός δήλωσε ακόμα ότι παρ’ ότι πραγματοποιεί συχνά το συγκεκριμένο ταξίδι, δεν συνήθιζε να προσέρχεται στον Αερολιμένα με το πολυτελές όχημα του, αλλά με έτερο όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο όμως λόγω μηχανικής βλάβης το είχε παραδώσει σε συνεργείο.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού των καμερών ασφαλείας του Αερολιμένα, προέκυψε ότι λίγη ώρα μετά την στάθμευση του πολυτελούς οχήματος από τον ιδιοκτήτη του, άγνωστος άντρας κινούμενος πεζός από τον χώρο των αναχωρήσεων του Αερολιμένα, μετέβηκε στον χώρο στάθμευσης και χωρίς να το αναζητήσει εντόπισε το πολυτελές όχημα και με άγνωστη συσκευή – κλειδί, κατάφερε να το απασφαλίσει και να αποχωρήσει με αυτό.

Ακολούθως το προαναφερθέν όχημα ανευρέθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα μετέβησαν στο σημείο ανεύρεσης του οχήματος και διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει ουσιώδη μηχανικά μέρη, όπως κινητήρας, πόρτες, καπό κ.α.. Από την εξερεύνηση του οχήματος από συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εντοπίστηκε στο εσωτερικό του, δακτυλικό αποτύπωμα ατόμου που ταυτοποιήθηκε.

Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα που μετέφερε το πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά και την αποθήκη στη Μεταμόρφωση από την οποία εξήλθε πριν την εναπόθεση του στο προαναφερθέν σημείο.

Από εκείνο το χρονικό σημείο η αποθήκη τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Παράλληλα η έρευνα συνεχίστηκε και επίσης από κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε ο δράστης, σε χρόνο προγενέστερο της κλοπής του οχήματος, να βρίσκεται στην ανωτέρω αποθήκη και να επιβιβάζεται σε όχημα με στοιχεία ίδια με εκείνα του έτερου οχήματος του ανωτέρω παθόντα.

Ακολούθως σε χρόνο που δικαιολογεί την μετάβαση του από το συγκεκριμένο σημείο στον Αερολιμένα επιστρέφει, οδηγώντας το αφαιρεθέν πολυτελές όχημα που προαναφέρθηκε, το οποίο με την βοήθεια συνεργών του μεταφέρει εντός της αποθήκης.

Κατόπιν αυτών η Υπηρεσία μας αιτήθηκε την άρση του απορρήτου και την επισύνδεση των τηλεφωνικών συνδέσεων όλων των εμπλεκομένων, από τις οποίες προέκυψε ότι ο… κατ’ εντολή του…, δήλωσε την κλοπή του οχήματος το οποίο αποσυναρμολογήθηκε από τους… στην ανωτέρω αποθήκη και εν συνεχεία το σασί με κάποια μηχανικά μέρη, τοποθετήθηκε σκοπίμως στην συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να εξαπατηθεί η ασφαλιστική εταιρία και να αποζημιώσει τον κάτοχο. Τα χρήματα στη συνέχεια θα τα παραλάμβανε ο … και θα τα διένειμε αναλόγως.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι με πανομοιότυπο τρόπο άλλες δύο φορές στο παρελθόν εκτός από εκείνη που συνελήφθη, είχε προσπαθήσει να αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρίες. Συγκεκριμένα για υποτιθέμενη κλοπή του υπ’ αριθμ... οχήματος…, ενώ εκκρεμεί ακόμη προσπάθεια αποζημίωσης για κλοπή που δηλώθηκε την …, στο…, από την … του για υποτιθέμενη κλοπή του υπ’ αριθμ… Το εν λόγω όχημα όπως προέκυψε από τις επισυνδέσεις είχε αποσυναρμολογηθεί στην παραπάνω αποθήκη από τον …ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος καθώς δεν του είχε αποδοθεί η συμφωνηθείσα αμοιβή για την εργασία του.

Αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα παραπάνω έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη, αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικώς υπολογιστών και περισσότερα από εκατό οχήματα.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή, - δίκυκλα, τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας, κυνηγετική καραμπίνα, πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Για όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

«Συστηματική δουλειά»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος υπηρετεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, δηλώνει στο newsbomb.gr:

«Η Ασφάλεια του αεροδρομίου απέδειξε ότι μπορεί να βγάλει μεγάλες υποθέσεις. Γιατί αυτή είναι μία μεγάλη υπόθεση. Και αυτό τα κατάφερε παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Οι συνάδελφοί μου επί ένα μήνα εργάστηκαν πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα.

Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ασφάλεια του Αερολιμένα, τον προϊστάμενο και τον Διευθυντή. Η Ασφάλεια του Αερολιμένα διαχρονικά ασχολείται με σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων και είναι επιτακτική ανάγκη η καλύτερη στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις