ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Άστραψε» ο καθηγητής Δερμιτζάκης για τα self test - «Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει»

Κορονοϊός: «Άστραψε» ο καθηγητής Δερμιτζάκης για τα self test - «Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει»

Κορονοϊός: Πολύ συζήτηση προκάλεσε ο ερχομός των self test στη χώρα μας, με τον καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη, να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ισχύει και τι όχι.

Με σκληρά λόγια καταφέρεται εναντίον όσων προσπάθησαν να... βγάλουν ειδήσεις από τις διανομές των self tests στην Ελλάδα ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «δημοσιεύματα ανοησίες» σχετικά με όσους επιχείρησαν να πουν πως τα self tests τα οποία μοιράστηκαν χθες στα ελληνικά φαρμακεία είναι τα ίδια που μοιράζονται στα νοσοκομεία.

Όπως γράφει, «στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι όχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα».

Η ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη:

Self rapid tests

Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος.

Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι όχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι.

Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκεια: Με σχολική κάρτα και self test επιστρέφουν οι μαθητές - Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Δημοτικά