ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπαλταδώρος: Τρία χρόνια από τον θάνατο του ηρωικού σμηναγού - «Κανείς απών»

Γιώργος Μπαλταδώρος

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν πιλότος στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού και έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018 όταν το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε συνετρίβη ανοικτά της Σκύρου, επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του 34χρονου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε.

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Απριλίου 2018 όταν ο Γιώργος Μπαλταδώρος επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών και κατά την επιστροφή του συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν πατέρας δυο παιδιών και υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Το συγκινητικό βίντεο

Πριν από λίγες ημέρες συνάδελφοι και φίλοι του Γιώργου Μπαλταδώρου, δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό βίντεο, τιμώντας τη μνήμη του.

Το βίντεο ξεκινά με εικόνες από αερομαχίες, από το ανελέητο κυνηγητό στο οποίο επιδίδονται καθημερινά οι Έλληνες χειριστές κατά των Τούρκων.

Οι εικόνες αναχαίτισης και η δράση πάνω από τα σύννεφα παραλληλίζεται με ένα αγοράκι που τρέχει στους δρόμους του χωριού του για να δει τα μαχητικά να περνούν από πάνω.

Το παιδί σταδιακά μεγαλώνει, ανδρώνεται και γίνεται Ίκαρος, που με το βλέμμα στον ουρανό χαιρετά τα ελληνικά μαχητικά.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

Ένα Mirage στο χωριό του Γιώργου Μπαλταδώρου

Ένα πολεμικό Mirage F1 κοσμεί από τέλος Μαρτίου το Μορφοβούνι, το χωριό καταγωγής του Ήρωα Σμηναγού (Αντιπτέραρχος μετά θάνατον), Γιώργου Μπαλταδώρου.

Κλιμάκιο τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας εργάστηκε επί τρεις μέρες για την τοποθέτηση του αεροσκάφους, στην πλατεία που διαμορφώνει ο Δήμος Λ. Πλαστήρα έξω από το Μορφοβούνι και θα φέρει το όνομα του ηρωικού Αντιπτεράρχου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος το 2018.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο Αρχηγός, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, αποφάσισαν να στήσουν ένα μνημείο στο χωριό του αδικοχαμένοι Έλληνα Ίκαρου, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ ήδη φιλοτεχνείται και η προτομή του για να στηθεί στον ίδιο χώρο.

Στόχος του δήμου είναι αν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στις 8 Αυγούστου και η συγκεκριμένη πλατεία να ονομαστεί «πλατεία Γιώργου Μπαλταδώρου.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες