ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια: Τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Συρίγος

Πανεπιστήμια: Τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Συρίγος

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις«Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου», διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Σημείωσε επίσης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως υπάρχουν ορισμένοι τομείς όπως κλινικές, πρακτικές, εργαστηριακές ασκήσεις που θα φανεί στην συνέχεια πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το αυτοδιαγνωστικό τεστ και υπογράμμισε ότι η κανονικότητα προβλέπεται από τον Σεπτέμβριο.

«Πρεμιέρα» σήμερα για τα Λύκεια με 613 θετικούς μαθητές και καθηγητές

Στις τάξεις τους επέστρεψαν σήμερα (12/4) μετά από μια μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των λυκείων όλης της χώρας. Το κουδούνι χτύπησε και πάλι στα σχολεία όμως προϋπόθεση για την επιστροφή του εκάστοτε μαθητή αποτελεί η διενέργεια self test, το οποίο πρέπει να βγει αρνητικό. Υποχρεωτικό θεωρείται το εν λόγω τεστ και για τους εκπαιδευτικούς, δυο φορές μέσα στην εβδομάδα.

Στη διενέργεια των self test στάθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα πετυχημένο εργαλείο και μια τολμηρή πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των μέτρων αυτών εντοπίστηκαν 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό -σχεδόν όλοι ασυμπτωματικοί-, οι οποίοι έμειναν αυτή τη πρώτη ημέρα σπίτι.

«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού», ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια ανέφερε ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλους τομείς όπως εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό, αναφέροντας ότι αυτό μπορεί να γίνει και μέχρι το τέλος τη εβδομάδας.

«Πιστεύω, ότι τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την επιλογή μας να επαναλειτουργήσουν με προσοχή και το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, με πολύ μεγάλη προσοχή και να αξιοποιήσουμε και αυτό το πρόσθετο εργαλείο, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίζουμε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό και τους οποίους δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων πάντα να εντοπίζουμε μέσα από τα οργανωμένα τεστ που κάνει η πολιτεία, τα οποία -θέλω να επαναλάβω- και θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Tα self-test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία. Eίναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας και το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», ανέφερε τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις - Ο οδηγός για τα self test