ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Την Τετάρτη φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson

Θεμιστοκλέους: Την Τετάρτη φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΠραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (12/04), η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως κάθε Δευτέρα στις 18:00, έτσι και σήμερα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις γύρω από τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως την Τετάρτη 14 Απριλίου φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, Johnson & Johnson και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ξεκινήσουν, την Δευτέρα 19 Απριλίου

Συνολικά, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, από τον Δεκέμβριο έχουν γίνει 1.468 εκατομμύρια εμβόλια, με τη μία δόση εμβολίου (14% της εμβολιαστικής κάλυψης) και 743.000 συμπολίτες και με τις δύο δόσεις εμβολίου (7% της εμβολιαστικής κάλυψης).

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες, γνωστή και ως κατηγορία Β (καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ.).

Οι πολίτες ηλικίας 18 έως 30 ετών που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ στα άτομα ηλικίας 31 έως 59 ετών θα χορηγηθούν όλα τα εμβόλια.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για επαγγελματικές ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του Κράτους, καθώς και για την ηλικιακή ομάδα 55-59.

Ακολούθως, την Παρασκευή 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο οι ομάδες στην εκτέλεση - «Ο ένοπλος ήταν έτοιμος για μάχη»