ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Για κέντρα αισθητικής, καταστήματα και φροντιστήρια αποφασίζουν οι ειδικοί

Lockdown
IN TIME

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί – Τι συζητούν να ανοίξει από Δευτέρα

Σήμερα συνεδριάζει η «μικρή» επιτροπή των ειδικών, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ενώ τα κρούσματα «εκτοξεύτηκαν» χθες πάνω από τις 4.000 και σημειώθηκε νέο ρεκόρ διασηλωνωμένων (802), στην επιτροπή θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα πολυκαταστήματα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής, καθώς και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο χωρίς ραντεβού.

Πιο αναλυτικά, οι λοιμωξιολόγοι θα συζητήσουν σήμερα για:

- Ανοιγμα κέντρων αισθητικής,

- Ανοιγμα πολυκαταστημάτων,

- Ανοιγμα φροντιστηρίων (μόνο για μαθητές Λυκείου),

- Λιανεμπόριο χωρίς click away και click in shop, αλλά με ψώνια εντός του καταστήματος, χωρίς ραντεβού. Η εισήγηση είναι για άνοιγμα το Σάββατο 24 Απριλίου.

Σημειώνεται πως, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορoνοϊού. Η επιτροπή θα συνεδριάσει και την Πέμπτη υπό διευρυμένη σύνθεση και ακολούθως θα ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό παραμένει από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στο από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα. Όπως όλα δείχνουν, τα self test «ξεκλειδώνουν» τη συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Βδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα - Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό