ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παυλάκης: Προειδοποίηση για άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα - Θα ξαναφουντώσει η πανδημία

Κορονοϊός - Παυλάκης: Προειδοποίηση για άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα - Θα ξαναφουντώσει η πανδημία

Ο καθηγητής ανέφερε ότι το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα θα είναι ένα ρίσκο με φόβο να υπάρξει νέα έξαρση του κορονοϊού

Σε προειδοποιήσεις αναφορικά με το άνοιγμα των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα, προχώρησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Pαυλάκης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με αυτό τον τρόπο να «ξαναφουντώσει» η πανδημία του κορονοϊού

Ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα θα είναι ένα ρίσκο. Ο ίδιος, όπως εξήγησε βλέπει να υπάρχει κορύφωση του τρίτου κύματος στην Αττική, όμως ένα άνοιγμα μετακινήσεων τόσο πρόωρα ίσως προκαλέσει μια έξαρση της πανδημίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι θα πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας, «και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» είπε.

Ο καθηγητής πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν για κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Τέλος, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας. «Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: «Αυτογκόλ» των Γάλλων – Η ενδιάμεση λύση «τορπιλίζει» την πρόταση για τις Belh@rra