ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση Κικίλια: Εμβολιαστείτε! Βελτιώνεται η κατάσταση - Έρχονται 1,2 εκατομμύρια εμβόλια Pfizer

Έκκληση Κικίλια: Εμβολιαστείτε! Βελτιώνεται η κατάσταση - Έρχονται 1,2 εκατομμύρια εμβόλια Pfizer

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι ελαφρώς μειούμενος.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως καταγράφεται σταθεροποιητική τάση, με ορισμένες περιοχές της χώρας ωστόσο, να συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο. «Υπάρχουν Περιφερειακές Ενότητες που μας προβληματίζουν, όπως η Κάλυμνος, ο Έβρος, η Αρκαδία και η Πρέβεζα», συνέχισε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η θετικότητα υποχώρησε στο 4,85% και σημείωσε πως ο κυλιόμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 2.797 κρούσματα, ελαφρώς μειούμενος. Τόνισε δε πως ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%.

Ως προς την Αττική, ο υπουργός Υγείας τόνισε πωε τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση, κάνοντας όμως λόγο για εύθραυστη ισορροπία. «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας κάλεσε και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν, γνωστοποιώντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα φτάσουν στη χώρα μας 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.