ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνεται το Πάσχα στο χωριό εν μέσω «ασφυξίας» στο ΕΣΥ: Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Μετακίνηση εκτός νομού Πάσχα
Intime News

Τα «αγκάθια» για τη «μεγάλη έξοδο» – Πότε θα ληφθεί η απόφαση για Πάσχα στο χωριό

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει για τους πολίτες το αν θα καταφέρουν να μετακινηθούν εκτός του νομού την περίοδο του Πάσχα.

Παρά τη... νότα αισιοδοξίας που προσφέρει η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η επέκταση των self test, η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα παραμένει κρίσιμη.

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα διχάζει τους ειδικούς οι οποίοι καλούνται τις επόμενες ημέρες να κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα που θα έχουν έως τότε στη διάθεσή τους. Η εισήγηση, αναμένεται -εκτός απροόπτου- προς το τέλος της επόμενης εβοδμάδας.

Πέραν των επιφυλάξεων που εκφράζουν οι επιστήμονες, το Σάββατο (17/04) και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με παιδιά στην Κόρινθο ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.

Τα «αγκάθια» για τη «μεγάλη έξοδο»

Αιτία για το «φρένο» στα σχέδια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις, είναι σύμφωνα με το ΣΚΑΪ το επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση στα νοσοκομεία από τη μια και η προτεραιότητα που δίνεται στο άνοιγμα σχολείων, εστίασης αλλά και του τουρισμού μετά το Πάσχα.

Στόχος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι να ανοίξει η εστίαση κατά πάσα πιθανότητα στις 10 Μαΐου και ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται από την κυβέρνηση η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών μετά το Πάσχα στο σχολείο ενώ το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει το άνοιγμα του τουρισμού.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσω διαύλου επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Αρχιεπισκοπή και σε συνεργασία με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων επιχειρείται να καταστεί δυνατή η λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης.

Μάλιστα, είναι πιθανό να αξιοποιηθούν τα self test αλλά και τα προαύλια των εκκλησιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Επιβλητική η Κέιτ Μίντλετον - Το βασιλικό dress code (pics)