ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Χαμός και πάλι σε πλατείες και πάρκα – Ποτό στο χέρι και τα μέτρα πάνε… περίπατο

Πάρτι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Lockdown: Μπορεί τα κορονοπάρτι στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι να αποφεύχθηκαν με επέμβαση της αστυνομίας, όμως ο κορονοϊός έκανε πάρτι σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Το βράδυ του Σαββάτου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χωρίς μάσκες και αποστάσεις στην πλατεία Κυψέλης αλλά και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο βράδυ που επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με εκατοντάδες άτομα να αψηφούν το lockdown και να συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον σε πλατείες και πάρκα.

Oι πλατείες και τα στενά δρομάκια της Αθήνας, «πλημμυρίζουν» σχεδόν κάθε βράδυ το τελευταίο διάστημα κυρίως σε περιοχές όπως το Κολωνάκι, του Ψυρρή, τα Εξάρχεια, το Παγκράτι, αλλά και η Κυψέλη, ενώ στο «απυρόβλητο» δεν είναι και τα νότια και βόρεια προάστια, όπως για παράδειγμα το Χαλάνδρι και η Γλυφάδα.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Την ίδια στιγμή η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δείχνει πολύ επιβαρυμένη, με τα κρούσματα να επιμένουν σε αριθμούς κοντά -και πολλές φορές πάνω- από τις 3.000 και τους διασωληνωμένους να σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Το Σάββατο (17/4), οι διασωληνωμένοι εκτοξεύτηκαν στους 837, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Ωστόσο, η πολύμηνη «μάχη» με την πανδημία αλλά και ο ένας χρόνος με lockdown ακορντεόν φαίνεται πώς έχει κουράσει τους πολίτες, οι οποίοι αναζητούν περισσότερες στιγμές χαλάρωσης, από μια βόλτα με τον αριθμό 6 το Σαββατοκύριακο.

«Σκουπιδότοπος» η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Αντιμέτωποι με εικόνες ντροπής, ήρθαν το πρωί του Σαββάτου πολίτες και υπάλληλοι του δήμου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη καθώς το ξεφάντωμα με χιλιάδες κόσμου ποτά take away και DJ, είχε ως αποτέλεσμα η πλατεία να μετατραπεί σε «χωματερή», με άπειρα σκουπίδια, κουτάκια μπίρας και σπασμένα μπουκάλια.

Οι υπάλληλοι του δήμου καθάρισαν την περιοχή από τα σκουπίδια των ξενύχτηδων που όχι μόνο αψήφησαν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, αλλά περιφρόνησαν και τους ίδιους τους συμπολίτες τους, γεμίζοντας τον τόπο με σκουπίδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Το σχέδιο της κυβέρνησης και τα δεδομένα