ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής πήγε στο σχολείο ξανά χωρίς self test - Παρέμβαση της ΕΛΑΣ ζητά ο διευθυντής

Θεσσαλονίκη: Μαθητής πήγε στο σχολείο ξανά χωρίς self test - Παρέμβαση της ΕΛΑΣ ζητά ο διευθυντής

Την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Θέρμης προκειμένου να απομακρυνθεί ο μαθητής που χθες δεν υπέδειξε το self test για να παρακολουθήσει το μάθημα, καθώς και σήμερα το ίδιο παιδί έφτασε στο σχολείο χωρίς τη σχετική βεβαίωση και θέλει να προσέλθει στην αίθουσα.

Ο διευθυντής του σχολείου που φοιτούν 330 μαθητές μόλις αντίκρισε τον μαθητή να περιφέρεται μόνος του μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου τον ρώτησε αν έκανε το self test και αν το έφερε μαζί του. Ο τελευταίος απάντησε αρνητικά και ζήτησε να παρακολουθήσει το μάθημα, όμως ο διευθυντής ζητά την παρέμβαση της ΕΛΑΣ που βρίσκεται στο σημείο από νωρίς το πρωί με ένα περιπολικό για να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το περιστατικό με τον μαθητή προκάλεσε την αντίδραση του γονέα του, ο οποίος έφτασε στο σχολείο εν εξάλλω και ήρθε σε ρήξη με τη διεύθυνση. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν ο μαθητής της Β’ Λυκείου επιχείρησε να προσέλθει στην αίθουσα χωρίς τη σχετική βεβαίωση.

Ο διευθυντής του σχολείου γνωρίζοντας το περιστατικό τήρησε την προβλεπόμενη διαδικασία και δεν επέτρεψε στον μαθητή να παρακολουθήσει το μάθημα, με αποτέλεσμα στο σχολείο να καταφθάσει ο γονέας του παιδιού ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που δεν αφήνουν τον γιο του να μπει στην τάξη.

Στη συνέχεια ο διευθυντής, Παναγιώτης Μάρκου ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον πατέρα του παιδιού, με τον τελευταίο να εξαπολύει λεκτική επίθεση στον διευθυντή με χυδαίους χαρακτηρισμούς εις βάρος του, λέγοντάς τον προδότη και ξεφτίλα.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο διευθυντής του Λυκείου, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι δόθηκε εντολή από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος του γονέα.

Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας για τις εντολές που αναμένεται να ακολουθήσει λόγω της άρνησης του μαθητή να αποχωρήσει από το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μαθητής ήρθε και την προηγούμενη Δευτέρα στο σχολείο πάλι χωρίς το self test, ενώ από τις αστυνομικές αρχές μετά από συνεννόηση με την εισαγγελέα, διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί εάν υπήρξε αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα μητέρα αρνήτρια των self test στον Εύοσμο συνελήφθη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, όμως η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου και αφέθηκε ελεύθερη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε