ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιοι είναι οι έφιπποι που έκαναν το Σύνταγμα να σειστεί στις 25 Μαρτίου

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιοι είναι οι έφιπποι που έκαναν το Σύνταγμα να σειστεί στις 25 Μαρτίου

Τα βλέμματα όλων τράβηξαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου οι έφιπποι από τον ιππικό σύλλογο Καρύστου «Φίλιπποι» - Πώς αποφάσισαν να συμμετέχουν

Στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, στην οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα λόγω και της συμπλήρωσης των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, συμμετείχε φέτος ο Ιππικός Όμιλος Καρύστου «Φίλιπποι» κλέβοντας τις εντυπώσεις μπροστά απ’ όλους τους επισήμους.

Οι κάμερες εστίασαν στους 13 ιππείς, 11 άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι έκλεψαν την παράσταση με τις στολές τους και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Πρόκειται για τον μοναδικό ιππικό όμιλο που συμμετείχε στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση.

To Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Καρύστου «Φίλιπποι», Αντώνη Καλλιανιώτη, οπού μίλησε για την συμμετοχή τους αλλά και την ιστορία του Ομίλου.

«Ήταν τιμή μας να παρελάσουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Αισθανθήκαμε υπερηφάνεια, υπήρχε μεγάλο άγχος, διότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, ωστόσο ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, «ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2011 και φέτος κλείνει δέκα χρόνια ζωής. Άλογα υπήρχαν πάντα στην περιοχή, το 2000 η νέα γενιά άρχισε να αγοράζει άλογα στην περιοχή με κύριο σκοπό να συνεχιστεί η παράδοση των προγόνων μας. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν εξήντα εγγεγραμμένα μέλη. Οι δράσεις του συλλόγου επικεντρώνονται σε τοπικό επίπεδο, κυρίως σε παρελάσεις και θρησκευτικές εορτές».

Συνέχισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον δήμαρχο της Καρύστου Λευτέρη Ραβίολο λέγοντας, «ο δήμος είναι πάντα δίπλα μας, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο, για όλη την συνεισφορά του μέχρι σήμερα», επεσήμανε ο κ. Καλλιανιώτης.

Όσο για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ο κ. Καλλιανιώτης είπε στο Newsbomb.gr, «Κάναμε παρελάσεις στην περιοχή της Καρύστου από το 2014, στις εθνικές επετείους. Είχαμε κάνει αρκετή δουλεία πάνω σε αυτό τον τομέα για να μην ξεχαστούν τα έθιμα. Μας έγινε η πρόταση τον περασμένο Νοέμβριο, από τα τεθωρακισμένα του Αυλώνα, όπου και την αποδεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.