ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Αισιοδοξία Δερμιτζάκη: Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε ελέγξει τον ιό σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός - Αισιοδοξία Δερμιτζάκη: Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε ελέγξει τον ιό σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σύμφωνα με τον καθηγητή ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού δεν θα πρέπει να μας φοβίζει καθώς «έχουμε πλέον πολλά όπλα στα χέρια μας»

Μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουμε ελέγξει τον κορονοϊό και στην Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κανονικότητα στις ζωές μας, για αυτήν θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο κ. Δερμιτζάκης εξήγησε ότι οι επιστήμονες δεν θα πρέπει να είναι απαισιόδοξοι δηλώνοντας πχ ότι το 2022 θα περιοριστεί ο ιός και μάλιστα να το συνδέουμε αυτό με δυσάρεστα ιστορικά γεγονότα και αυτό γιατί είναι σαν να αναιρούμε τη λύση του προβλήματος που είναι τα εμβόλια.

Για την τοποθέτηση του καθηγητή Τσιόδρα ότι ενδέχεται οι εμβολιασμένοι να πετάξουν τις μάσκες, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι είναι μια σημαντική τοποθέτηση που δίνει και μεγάλο κίνητρο τους νέους ανθρώπους να τρέξουν να εμβολιαστούν.

Δεν φοβάμαι το 4ο κύμα είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, έχουμε πλέον πολλά όπλα στα χέρια μας εξήγησε, το σημαντικό είναι τώρα σε δεύτερο επίπεδο να εμβολιαστούν οι πιο νέοι και τα παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης

Ροή Ειδήσεων