ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στα διόδια: Διέρρηξαν το σπίτι του και έπρεπε να το αποδείξει για να περάσει

Απίστευτο περιστατικό στα διόδια: Διέρρηξαν το σπίτι του και έπρεπε να το αποδείξει για να περάσει

Μπλόκο έχουν στήσει στα διόδια τις τελευταίες ημέρες οι άνδρες της ΕΛΑΣ προκειμένου να εμποδίσουν όσους προσπαθούν να ταξιδέψουν χωρίς τα νόμιμα έγγραφα εκτός Αθηνών για τις ημέρες του Πάσχα.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 που βρέθηκε σήμερα νωρίς το πρωί και κατέγραψε την περίπτωση ενός οδηγού που είχε ειδοποιηθεί από την αστυνομία ότι διέρρηξαν το εξοχικό του.

Ωστόσο, ο οδηγός είχε φύγει αμέσως όταν ειδοποιήθηκε – όπως ανέφερε στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 – χωρίς να φέρει μαζί του κάποιο έγγραφο που να εποδύκνειε τον λόγο του ταξιδιού με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Οι εξαιρέσεις

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.