ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Κλείδωσε» το άνοιγμα από Δευτέρα – Τι θα συμβεί με το SMS στο 13033

Ακρόπολη βόλτα μετακίνηση
INTIME

Οριστική είναι η απόφαση να επιτραπεί από τη Δευτέρα 3 Μαΐου η μετακίνηση από δήμο σε δήμο – Όλα ανοιχτά για το πότε καταργείται το SMS στο 13033

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο καθώς οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη απόφαση αυτό να συμβεί από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ενώ αντίθετα όλα είναι ακόμα ανοιχτά για το πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το τέλος της εποχής του SMS στο 13033 αναφέρουν ότι ο προσανατολισμός δείχνει προς την 15η Μαΐου οπότε και πλέον δεν θα έχει καμία λειτουργικότητα δεδομένου του προγραμματισμένου για την ημερομηνία εκείνη ανοίγματος του τουρισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι δεν αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν και σήμερα το απόγευμα ή σε διαφορετική περίπτωση το αργότερο τη Μεγάλη Παρασκευή.

Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα, το θέμα εξετάζεται, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

«Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Όπως εξήγησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για την εστίαση που ανοίγει από τη Δευτέρα 3 Μαΐου «δεν χρειάζεται η αποστολή sms».

Εξήγησε, δε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι, «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους.

Για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή sms, ο κ. Παπαθανάσης αρκέστηκε να πει ότι «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Τα μέτρα για το Πάσχα

Υπενθυμίζεται πως η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00.

Tο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Επίσης, όσον αφορά στις εκκλησίες, στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία των παρευρισκομένων διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.

Ο προγραμματισμός των Ιερών Ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30
Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00
Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00
Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30

Το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το προτεινόμενο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας:

  • Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 09.00 – 20.30
  • Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 09.00 – 20.30
  • Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου 13.00 – 19.00
  • Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 09.00 – 15.00
  • Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου Κλειστά
  • Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου Κλειστά
  • Τρίτη 4 Μαΐου 2021 Κλειστά

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει