ΕΛΛΑΔΑ

Για δέκα περιστατικά καταγγέλλουν οι αστυνομικοί τον Μένιο Φουρθιώτη

Για δέκα περιστατικά καταγγέλλουν οι αστυνομικοί τον Μένιο Φουρθιώτη

Για δέκα περιστατικά καταγγέλλουν οι αστυνομικοί τον Μένιο Φουρθιώτη - Έβαζε τη φρουρά του να απειλεί ακόμα και υπάλληλο του καναλιού!

Δέκα τουλάχιστον περιστατικά με ακραίες συμπεριφορές και απαιτήσεις του Μένιου Φουρθιώτη περιγράφουν οι αστυνομικοί που πέρασαν από την φρούρησή του, σύμφωνα με ενημερωτικό απόρρητο σημείωμα της αστυνομίας.

Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης διέθετε αστυνομική συνοδεία από τις 25 Μαϊου 2020, ενώ δέκα μήνες αργότερα είχε ήδη σχηματισθεί υπηρεσιακό σημείωμα βάση αναφορών από αστυνομικούς που υπήρχαν στην συνοδεία του.

«Υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής τους» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπηρεσιακό σημείωμα. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ’ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Ο 36χρονος παρουσιαστής φέρεται να ζητούσε σε τακτική βάση από τους αστυνομικούς συνοδούς του, την επιβίβαση του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να είχε παράπονα και είχε υποβάλει δύο αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς.

Τα περιστατικά που αναφέρουν οι αστυνομικοί:

  • Στις 08/09/2020 αναφέρουν διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος αλυσίδας γρήγορου φαγητού. Μάλιστα, η υπάλληλος φέρεται να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή καταλήγοντας στο αστυνομικό τμήμα.
  • Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο για μια θέση πάρκινγκ.
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται. «Καθόλη τη διάρκεια της μετακίνησης μας προς τα στούντιο του καναλιού Έψιλον, ο παρουσιαστής μου ανέφερε ότι δέχτηκε στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τρεις κλήσεις από απόκρυψη αριθμού, κλήσεις οι οποίες τον απειλούσαν για την σωματική ακεραιότητα από άγνωστο πρόσωπο με αντρική φωνή, γεγονός το οποίο συνέβη όπως εκ των υστέρων με ενημέρωσε, και την προηγούμενη μέρα. Ζητώντας μου, πέρα από την αστυνομική συνοδεία για την οποία είμαι χωρισμένος από την υπηρεσία μου, να εκτελέσω και κάθε καθήκοντα σκοπού εγκαταστάσεων ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται σε όποιο κτίριο αυτός παραμένει» είπε ο αστυνομικός.
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά. «Παρακαλώ όπως λάβετε γνώση του περιστατικού και να αποδεσμευτώ από την φύλαξη του στόχου για το λόγο της αναφοράς ταύτης. Διότι με την συμπεριφορά αυτή δεν μπορώ και δυσκολεύομαι να εκτελέσω τα προβλεπόμενα από την υπηρεσία καθήκοντα» σημειώνει ο αστυνομικός.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.
  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαίτησε από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.435 νέα, 73 θανάτους και 817 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ροή Ειδήσεων