ΕΛΛΑΔΑ

Ξενοδοχεία: Έτσι ανοίγουν από τη Δευτέρα – Τι θα γίνει με τα συνέδρια

Ξενοδοχείο λόμπι
PIXABAY

Οι κανόνες λειτουργίας των ξενοδοχείων από τη Δευτέρα 3 Μαΐου περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε και αφορά κατά βάση τη λειτουργία της εστίασης

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ξενοδοχείων ως προς τα εστιατόρια και τα αναψυκτήριά τους περιλαμβάνει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε το Μεγάλο Σάββατο για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους χώρους εστίασης, για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων προβλέπεται ότι υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Παράλληλα ισχύουν:

- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

- Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

- Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

- Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

- Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Κατ' εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και οι κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον, ορίζονται τα εξής:

- πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ' της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β' 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).

- Πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ' της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).

- Απαγόρευση ζωντανής μουσικής.

- Απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων/συναθροίσεων/ δεξιώσεων.

Θα πραγματοποιηθεί η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Σε ό,τι αφορά στα συνέδρια αναστέλλονται οι δραστηριότητες αλλά εξαιρείται η διεξαγωγή της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς από 6 έως 23 Μαΐου με τη τήρηση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, με υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας, είσοδο και έξοδο επισκεπτών από άλλες πόρτες και μονοδρόμηση κατεύθυνσης ρεύματος των επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές