ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινό τραπέζι τον καιρό του Covid: Τι ισχύει για μετακινήσεις και self test - Το όριο των ατόμων

Κορονοϊός
IN TIME

Πάσχα 2021: Διαφορετικό θα είναι για ακόμη μία χρονιά το Πάσχα που θα γιορτάσουμε φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πολίτες για δεύτερη συνεχή χρονιά κλήθηκαν να ξεχάσουν το Πάσχα στο χωριό, ωστόσο θα μπορέσουν να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι για λίγους και αγαπημένους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, σήμερα σε ένα σπίτι μπορούν να συγκεντρωθούν έως εννιά άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε εξωτερικό. Υπογραμμίζεται πως αυτό ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως έχει αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς, και συνιστάται τα άτομα να είναι από έως δύο οικογένειες.

Ως κύρια σύσταση για το πασχαλινό τραπέζι είναι η διενέργεια του self test για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν σε φιλικά ή οικογενειακά σπίτια.

Πώς θα μεταβείτε

Όσον αφορά τη μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας, ξεκινάει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση μιας και από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου, ωστόσο ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Πάσχα ...σαν καλοκαίρι

Όπως φαίνεται και ο καιρός θα μας επιτρέπει να πάρουμε αυτή τη μικρή «ανάσα» και να απολαύσουμε την παρέα κοντινών μας προσώπων.

Η θερμοκρασία σήμερα θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φθάνοντας κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσουν να είναι αυξημένες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ειδικότερα, σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές στη χώρα και άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, άνεμο μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα ξεκινά από 14 και θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλή Ανάσταση Έλληνες: Χριστός Ανέστη - Ας περάσουμε όλοι μας, από το σκοτάδι στο φως