ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες: Ψήνοντας για το Πάσχα στην παραλία στο Ελληνικό

Πάσχα ψήσιμο
Σπύρος Μελισσάρης

Με τις θερμοκρασίες στα ύψη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να επισκεφθούν τις παραλίες για το Πάσχα- και, γιατί όχι, κάποιοι επέλεξαν να συνδυάσουν ψήσιμο και παραλία.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε κάποιους εξ αυτών στην παραλία στο Ελληνικό: Αιγύπτιοι χριστιανοί έστησαν τις ψησταριές τους για την Πασχαλιά, σε ένα Πάσχα που μπορεί να μην είναι όπως αυτά άλλων ετών, λόγω του κορονοϊού, αλλά σίγουρα αποτελεί βελτίωση σε σχέση με το περσινό.

Σήμερα σε ένα σπίτι μπορούν να συγκεντρωθούν έως εννιά άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε εξωτερικό. Υπογραμμίζεται πως αυτό ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως έχει αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς, και συνιστάται τα άτομα να είναι από έως δύο οικογένειες.

Όσον αφορά τη μετακίνηση γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας, ξεκινάει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση μιας και από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου, ωστόσο ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: Πώς θα πάτε στο πασχαλινό τραπέζι - Τι κωδικό θα στείλετε στο 13033