ΕΛΛΑΔΑ

Reuters για άνοιγμα εστίασης: Επιστροφή στον παλιό καλό καιρό

Εστίαση κόσμος Ψυρρή
Newsbomb.gr

Στο άνοιγμα της εστίασης από χθες, Δεύτερα 3 Μαΐου, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters χρησιμοποιώντας τη φράση «σαν τον παλιό καλό καιρό»

Στην επαναλειτουργία της εστίασης ως ένα βήμα χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου αναφέρεται σε άρθρο του Reuters.

«Σαν τον παλιό καλό καιρό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο με τον συντάκτη του άρθρου να επισημαίνει ότι «η ευκαιρία για επιστροφή στα μπαρ και τις ταβέρνες ήταν ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα για όλους όσοι ήθελα να αξιοποιήσουν τον καλό καιρό».

«Όταν μου έφεραν το ποτήρι με το νερό σκέφτηκα "είναι σαν τον παλιό καλό καιρό". Είναι θαυμάσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ένας θαμώνας καφετέριας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο η κυβέρνηση προχωρά σε χαλάρωση των περιορισμών καθώς ανεβάζουν ρυθμούς οι εμβολιασμοί και η χρήση των self test προκειμένου να αποφευχθεί άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι για τον τουριστικό κλάδο που αποτελεί το 1/5 του ΑΕΠ και προσφέρει μια στις πέντε θέσεις εργασίας.

«Είμαστε χαρούμενοι που ανοίξαμε μετά από έξι μήνες, πιστεύουμε ότι το άνοιγμα της εστίασης σηματοδοτεί το άνοιγμα του τουρισμού» δήλωσε στο Reuters ο σερβιτόρος Παναγιώτης Μεγκρέμης.

«Είχαμε ξεχάσει πώς είναι να δουλεύεις. Βλέπουμε ανθρώπους στα τραπέζια, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης καφετέριας, Διονύσης Σαλπάνης.

Επέστρεψε το… χαμόγελο και ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από έξι μήνες με κατεβασμένα τα ρολά και κλειστά μαγαζιά, ο κλάδος της εστίασης λειτούργησε ξανά από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα. Με αποστάσεις, μέτρα ασφαλείας, μάσκες και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης – όπως είδατε σε ρεπορτάζ του Newsbomb.gr – μπήκαν ξανά σε λειτουργία και τα… χαμόγελα, έστω και συγκρατημένα, επέστρεψαν.

Το γεγονός ότι τα μαγαζιά πλέον είναι ανοικτά έφερε αρκετό κόσμο σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής για να συνδυάσουν καφέ και φαγητό με μια βουτιά, αλλά δεν έλειψαν κι αυτοί που προτίμησαν το κέντρο της Αθήνας για να κάνουν την πρώτη βόλτα για καφέ και φαγητό μετά το άνοιγμα της εστίασης.

Τα στέκια στην Πλάκα και στου Ψυρρή γέμισαν ξανά από κόσμο, με τους πολίτες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους έχοντας επιτέλους τη δυνατότητα να πιούν ή να φάνε κάτι σε ένα τραπέζι κι όχι στο… πόδι κι εν κινήσει όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Το γεγονός ότι το ωράριο κυκλοφορίας έχει παραταθεί ως τις 23:00 το βράδυ, ευνόησε αρκετούς που θέλησαν να βγουν για φαγητό ή ακόμα και ποτό, με δεδομένο ότι τόσο η σημερινή όσο κι η αυριανή ημέρα είναι αργίες.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως εξετάζεται περαιτέρω παράταση του ωραρίου με την απαγόρευση να ξεκινά από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο ο κλάδος της εστίασης και προφανώς οι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: «Εφιάλτης» των Τούρκων! Rafale, «οχιές» και F-35 στα χέρια των κορυφαίων πιλότων