ΕΛΛΑΔΑ

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Αίνιγμα ακόμα η επανέναρξή τους

Παιδικός σταθμός
Φωτογραφία αρχείου
ΙΝΤΙΜΕ

Σε γρίφο εξελίσσεται το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για επαναλειτουργία τους

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα αποτελέσει ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Για το λόγο αυτό στη συνεδρίαση αναμένεται να λάβει μέρος, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τους παιδικούς σταθμούς καθώς οι λοιμωξιολόγοι είναι σκεπτικοί.

Την ίδια εικόνα δίνουν στο Newsbomb.gr και πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέλος, εξετάζεται και η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Σχετικά με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας

Ωστόσο, σημείωσε ότι το άνοιγμα των παιδικών σταθμών καθώς και των φροντιστηρίων θα συζητηθεί από την επιτροπή η οποία θα εξετάσει, επίσης, την μείωση του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: «Κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια