ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κοσμοσυρροή και καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου

Εμβολιαστικό κέντρο
Χαμός έξω από το εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου
Newsbomb.gr

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι εικόνες από το εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου, με τους πολίτες να κάνουν ουρά για να εμβολιαστούν μας... χαροποιούν, παρά τις όποιες καθυστερήσεις.

Όλο και πιο κοντά στην «Ελευθερία», με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα να ανεβάζουν στροφές. Από τη Μεγάλη Εβδομάδα όλοι οι άνω των 30 συρρέουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τη ζήτηση στις ηλικιακές ομάδες 30 - 39 και 44 - 45 να είναι τεράστια.

Όπως θα δείτε στις εικόνες του Newsbomb.gr, η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα είναι αυξημένη.

Ειδικότερα στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου, από το πρωί της Τετάρτης σχηματίζονται ουρές με τον κόσμο να περιμένει να εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρουν πολίτες στο Newsbomb.gr, που περιμένουν στην ουρά, η αναμονή ξεπερνά τα 40 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντεβού έχουν καθυστερήσει καθώς υπήρξαν προβλήματα στο ίντερνετ του εμβολιαστικού κέντρου.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με τον ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης να ανακοινώνει ότι σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.000.

«Όπλο» για την τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» αποτελεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson ενώ παράλληλα τα εμβολιαστικά κέντρα από σήμερα θα λειτουργούν μέχρι τις 10 το βράδυ.

«Σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.000 εμβολιασμοί», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο ίδιος έκανε λόγο, επίσης, για μεγάλη ανταπόκριση στην επιχείρηση εμβολιασμού και τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς «περίπου 500.000 συμπολίτες μας εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα της πλατφόρμας και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους».

Επανέλαβε, δε, την εκτίμηση ότι μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν.

«Πρέπει να δούμε τι ραντεβού θα κλειστούν τις επόμενες ήμερες για να πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία και αυτό θα γίνει προς το τέλος του μηνά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργης

Τα οφέλη από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Όπως εξήγησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, το εμβόλιο της Johnson & Johnson εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο (διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης), είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Η προστασία του εμβολίου με τη μία δόση, αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του, όπως έχει φανεί, έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου Covid-19, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες, ενώ μετά τις 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το θάνατο.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26.

Οι παραδόσεις εμβολίων

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer αναμένονται 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Moderna, η χώρα μας θα παραλάβει 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson, η χώρα μας έχει παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένεται να παραλάβει 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένεται αριθμός δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: «Κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια