ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικό: Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί 10 Μαΐου - Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Βρεφονηπιακός σταθμός
ΙΝΤΙΜΕ

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Τι ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται, ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Ακόμη, διευκρινίζεται ότι παραμένουν κλειστοί επειδή -εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων- σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, με δηλώσεις της στο Newsbomb.gr. Όπως είπε, «τις αποφάσεις θα κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr η κυρία Μιχαηλίδου, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τώρα, για δύο λόγους:

  • ο πρώτος είναι ότι οι ειδικοί περιμένουν το αποτύπωμα από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και
  • ο δεύτερος έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις καθώς θεωρείται ότι τα μικρά παιδιά λόγω των μεταλλάξεων μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε σήμερα στον ANT1 ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία, υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων με self test: Τι γίνεται αν βγει αρνητικό ή θετικό - Πώς λειτουργεί η σχολική κάρτα