ΕΛΛΑΔΑ

Επί τάπητος η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Επί τάπητος η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Η διαχείριση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά βρέθηκε στο επίκεντρο τη συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου, με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε ο τρόπος της διαχείρισης του Δημοτικού Θεάτρου, οι εργασίες αποκατάστασης που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, προκειμένου να ανοίξει για το κοινό.

Αυτό που τέθηκε επί τάπητος, στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ήταν η σύσταση ενός Διοικητικού Συμβουλίου που θα έχει την ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης του θεάτρου και θα απαρτίζεται από μέλη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει κηρυχθεί με υπουργική απόφαση προστατευόμενο μνημείο. Υπέστη σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999, ενώ η αποκατάστασή του ολοκληρώνεται φέτος, με ευθύνη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μιχαλολιάκος έθεσε επίσης στην κ. Μενδώνη το ζήτημα της παραχώρησης έκτασης εντός του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για τη δημιουργία παιδότοπου και εγκαταστάσεων ακροβατικής γυμναστικής, ενώ ζητήθηκε και η παραχώρηση χώρου στο ΣΕΦ για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων των ναυταθλητικών σωματείων Πειραιά.