ΕΛΛΑΔΑ

Εκατό τόνοι πατάτας στη Θεσσαλονίκη

Εκατό τόνοι πατάτας στη Θεσσαλονίκη

Ούτε έναν, ούτε δύο άλλα 100 τόνους πατάτας διέθεσαν οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, πρωτοπόρος αυτή της πρωτοβουλίας ήταν ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής, Χρήστος Καμενίδης.

Την περασμένη Δευτέρα αλλά και σήμερα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να βρεθούν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και να αγοράσουν πατάτες στην τιμή των 25 λεπτών το κιλό. Το ραντεβού ανανεώνεται την ερχόμενη Παρασκευή όπου θα δοθούν επιπλέον 50 τόνοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) Γιάννη Δήμου, έχει προκύψει ήδη μία συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της Ναυπάκτου και την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να αποσταλούν εκεί περισσότεροι από 25 τόνοι σερραϊκής πατάτας, με τιμή πώλησης 33 λεπτά το κιλό (η αύξηση στην τιμή οφείλεται στη χιλιομετρική απόσταση).

Στις Σέρρες πρόκειται να διατεθούν, το προσεχές Σάββατο, 75 τόνοι, με κέντρο διάθεσης το στρατόπεδο Παπαλουκά.

Στο μεταξύ, οι δήμοι Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών έχουν έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ προκειμένου να διατεθεί πατάτα, στην παραπάνω χαμηλή τιμή, και στους κατοίκους των περιοχών τους.

«Σειρά έχει τώρα το σερραϊκό λάδι, καθώς έχουν προκύψει ήδη ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και καταναλωτές» αποκαλύπτει στο ΑΜΠΕ ο κ. Δήμου, σύμφωνα με τον οποίο οι πατατοπαραγωγοί των Σερρών δεν έχουν δεχθεί καμιά ενόχληση ή πίεση από τους μεσάζοντες που διέθεταν μέχρι πρότινος το προϊόν τους.