ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν από τη Δευτέρα (10/5) Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια - Τι ισχύει για φροντιστήρια

Ανοίγουν από τη Δευτέρα (10/5) Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια - Τι ισχύει για φροντιστήρια
Intime News

Κατά την σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης

Πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια όλης της επικράτειας εκτός από αυτά της Καλύμνου όπου ισχύει το καθολικό lockdown.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με αρνητικό self test κορονοϊού, τα οποία πρέπει να έχουν διενεργηθεί πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικούς χρόνους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα τη Δευτέρα ξεκινά η επαναλειτουργία φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σημειώνεται τέλος ότι από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά και συναυλίες: Στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις σε Ακαδημίες