ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Υπαρκτός ο κίνδυνος για νέα μέτρα αν δεν πειθαρχήσουμε

«Καμπανάκι» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Υπαρκτός ο κίνδυνος για νέα μέτρα αν δεν πειθαρχήσουμε

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΕπιφυλακτικός για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος – «Αποτελεί στοίχημα το άνοιγμα της οικονομίας», αναφέρει ο καθηγητής.

«Το στοίχημα είναι να ανοίξει η οικονομία και παράλληλα να αυξηθούν τα τεστ, να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και να τηρούνται τα μέτρα όπως οι χρήση μάσκας και οι αποστάσεις προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κατάσταση μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και το επιχειρούμενο άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το αν υπάρχει ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε νέα μέτρα ο κ. Βατόπουλος απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι αυτό θα συμβεί αν δεν πειθαρχήσουμε τηρώντας μέτρα προστασίας.

Η κατάσταση στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Παρασκευή (7/5) 2.691 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια. Τα νέα κρούσματα παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις με μικρή μείωση. Οι θάνατοι συμπολιτών μας μέσα σε ένα 24ωρο φτάνουν τους 63, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι 749, συνεχίζοντας να ασκού ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Αττική παρουσιάζει αύξηση το τελευταίο 24ωρο με 1.245 νέα κρούσματα. Το κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με 347 νέα κρούσματα, ενώ ακολουθούν Δυτικό Τομέας Αθηνών και Ανατολική Αττική με 178 και 170 αντίστοιχα.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 170
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας 153
  • Δυτική Αττική 72
  • Δυτικός τομέας Αθήνας 178
  • Κεντρικός Τομέας Αθήνας 347
  • Νήσων 17
  • Νότιος Τομέας Αθήνας 157
  • Πειραιάς 151

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με πτωτική πορεία. Στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν 271 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ ακολουθούν η Αχαϊα παρουσιάζοντας αύξηση με 61 και η Λάρισα με 58 νέες μολύνσεις.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.691 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 12 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά - Ξεκινούν και οι συναυλίες - Όλες οι ημερομηνίες