ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Ποια ποινή αντιμετωπίζει ο 22χρονος σάτυρος

Σάτυρος Νέα Σμύρνη
ΙΝΤΙΜΕ

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 22χρονος για την υπόθεση στη Νέα Σμύρνη.

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 22χρονος ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, μετά την καταγγελία κοπέλας στη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός οδηγήθηκε στις δικαστικές Αρχές την Παρασκευή, ωστόσο η νομική του εκπροσώπηση ζήτησε προθεσμία και ο κατηγορούμενος κρατήθηκε.

Σημειώνεται πως είναι συνολικά πέντε οι γυναίκες που φαίνεται να έχουν αναγνωρίσει στο πρόσωπό του, τον άνθρωπο που τις είχε παρενοχλήσει, ωστόσο η πλευρά του αρνείται τα πάντα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως πρόκειται για μία περίπτωση διαστροφής.

Σημείωσε, ωστόσο, πως τέτοιες περιπτώσεις έχουν συνήθως τρεις πυλώνες. Οι δράστες, ειδικότερα, είναι συνήθως άτομα με καλή εμφάνιση, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ή είναι εκτοπισμένοι από το κοινωνικό σύνολο και βρέθηκαν σε τέτοια μονοπάτια πειραματιζόμενοι.

Ερωτώμενος εάν θα μπορούσε να προχωρήσει σε χειρότερες πράξεις στο μέλλον, ο ίδιος σημείωσε πως όταν υπάρχει ατιμωρησία και επανάληψη της δράσης, «ο διεστραμμένος θα οδηγηθεί αλλού».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως όταν συλλαμβάνονται μεσήλικες για τέτοια εγκλήματα ή πιο σοβαρά, αποδεικνύεται πως υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος του από όταν ήταν νεαρότεροι.

Σχετικά με την ποινή με την οποία είναι αντιμέτωπος, ο ίδιος εξήγησε πως ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με πλημμέλημα και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι ένα έτος. Επειδή, δε, δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν η ποινή του μπορεί να έχει ανασταλτική ισχύ.

Εφόσον, ακόμη, αποδειχθεί η εμπλοκή του και στις έτερες καταγγελίες, η ποινή μπορεί να αυξηθεί, αλλά το αδίκημα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κακούργημα.

«Η επαναληπτικότητα μπορεί να επιβαρύνει σε μικρό μέρος την ποινή, αλλά δεν μπορεί να καταστεί το έγκλημα κακούργημα» είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Η Ελλάδα… ανοίγει! Το χρονοδιάγραμμα για πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, αγορά